Diana Șoșoacă și George Simion, împreună cu Claudiu Târziu și alte cinci persoane, vor avea de plătit după protestul de luni. Aceștia vor fi amendați cu câte 15.000 de lei fiecare, în urma manifestațiilor ce au avut loc luni în Capitală, potrivit Digi24.

În ultimele zile, mii de oameni au ieșit pe străzi în Bucureşti şi în marile orașe din țară. Manifestanții sunt împotriva obligativității de a purta mască și împotriva restricțiilor impuse de autorități.După încheierea protestului, 50-60 de manifestanți au început să arunce cu pietre și cu sticle în jandarmi, în Piața Unirii din București. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene. Un jandarm a fost rănit.

Senatoarea Diana Șoșoacă a postat, pe 29 martie,  pe propria pagină de Facebook, o poză prin care cere românilor să se adune în piața Vicoriei. Mesajul respectiv este unul scurt, singurul lucru pe care îl mai menționează senatoarea fiind „libertate și unitate”.

Au fost proteste în toată țara

Sute de persoane au protestat, luni, în Bucureşti şi în marile oraşe din România. Acestea se revoltă împotriva noilor restricţii impuse de de la Palatul Victoria. ”Libertate, te iubim” se scandează pe străzi, informează news.ro.

În Bucureşti, protestatarii s-au strâns în Piaţa Universităţii. Jandarmii au intervenit, ridicând un protestatar care a refuzat să poarte mască, a refuzat să se legtimeze şi a devenit recalcitrant. ”Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecţie, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze.

A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii şi a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoţi la secţia de poliţie, în vederea stabilirii identităţii, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor şi a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reţinut şi condus la secţia de poliţie, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Jandarmeria Bucureşti. Proteste similare au avut loc în mai multe dintre marile oraşe.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea