Premierul Florin Cîțu a fost întrebat dacă sunt discuţii privitoare la modificarea orei de închidere a magazinelor pe timpul week-end-ului sau în zonele cu peste 7,5 la mie în fiecare zi. Acesta a precizat că în acest moment nu sunt avute în vedere astfel de acţiuni, însă nu poate fi vorba nici despre o relaxare a măsurilor deocamdată.

„Nu în acest moment. Vrem să vedem rezultatele acestor măsuri pe care le-am luat. Am ajuns la peste 100 decese în fiecare zi legate de coronavirus.

Situaţia în ATI e complicată, am ajuns la peste 1.400 de persoane în ATI, cel mai mare număr de la începutul pandemiei până acum. Mă uit din nou pe cifre – peste 6.000 de persoane zilnic.

„Sunt de acord să găsim soluții în vară cândva”

E complicat să vorbim acum de o relaxare, dar singurul mod prin care putem avea relaxare e să putem să discutăm de o campanie de vaccinare de succes. Bineînţeles toţi ne uităm la ce vom face în această vară. Am fost primul care am spus, după întâlnirea cu organizatorii de evenimente de exemplu, când am discutat despre PNRR.

Am avut o discuţie şi am spus – da, sunt de acord să găsim soluţii în vară cândva, după ce avem un anumit număr de persoane vaccinate ca să putem să redeschidem. Toţi vrem să redeschidem economia, eu sunt primul care vrea să redeschidă economia.

Nu vorbim doar despre evenimente, vorbim de toată economia, dar pentru asta ne trebuie o campanie de vaccinare de succes”, a spus Florin Cîţu, după cum transmite news.ro.

Cîțu: Pandemia nu se oprește prin proteste

Premierul a punctat faptul că vaccinarea este foarte importantă în oprirea pandemiei și, în acest context, campania de imunizare va fi accelerată în România.

„Trebuie să mergem să ne vaccinăm, avem dozele de vaccin, avem tot ce ne trebuie, vom avea în curând 100.000 de persoane care se pot vaccina pe zi. Am depăşit pragul de 2 milioane de persoane vaccinate, sunt 3 milioane de doze deja făcute. Vom accelera.

Tot ceea ce ţine de noi facem pentru a avea o campanie de vaccinare de succes. Este important ca toată lumea să se vaccineze. Doar aşa oprim pandemia.

Pandemia nu se opreşte prin proteste sau măsurile pe care le luăm noi, se opreşte prin vaccinare”, a completat Cîţu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea