Epidemiologul Octavian Jurma dă o veste extrem de proastă în privința modului în care va evolua pandemia de coronavirus în România, dacă nu va avea loc o schimbare de perspectivă a autorităților.

Jurma critică situația din Uniunea Europeană și dă ca model modul de acțiune al autorităților din Marea Britanie și Israel.

Epidemiologul Octavian Jurma dă o veste extrem de proastă. Ce măsuri propune

Vaccinarea trebuie ajutată pentru a putea opri al treilea val de infectări cu noul coronavirus, spune epidemiologul Octavian Jurma, potrivit căruia este nevoie de măsuri suplimentare.

Epidemiologul mai susține și că România ar trebui să privească spre Israel și Marea Britanie ca modele de gestionare a pandemiei.

Astfel, Octavian Jurma a explicat faptul că vaccinarea singură nu poate opri cel de-al treilea vale de infectări cu noul coronavirus care a afectat țara noastră.

Există totuși câteva măsuri suplimentare care ar putea să oprească creșterea numărului de infectări, a mai precizat el.

”Nici măcar Israel n-a reușit să facă asta”

”Se știa din decembrie că vaccinarea nu are cum să oprească valul trei. Nici măcar Israel n-a reușit să facă asta.

Trebuie subliniat că, în Israel, și la ei valul trei a venit imediat pe fondul valului doi, după o perioadă de scădere, și a fost provocat tot de tulpina britanică.

Acolo doar cu măsuri extrem de dure, la fel ca în Marea Britanie – este o tulpină extrem de agresivă din punct de vedere epidemiologic, chiar dacă profilul bolii este doar ușor mai grav și atacă poate în zona tinerilor ceva mai rapid decât tulpina veche.

Se poate stăpâni doar prin măsuri triple – 3D, ca să le spunem așa, carantină, testare intensivă și vaccinare intensivă.

Noi vaccinăm bine, dar nu este o vaccinare intensivă, după modelul Marii Britanii sau al Israelului”, a explicat specialistul într-o intervenție la o televiziune de știri, potrivit fanatik.ro.

Epidemiologul mai susține și că România ar trebui să privească spre Israel și Marea Britanie ca modele de gestionare a pandemiei.

”Toată Uniunea Europeană e repetentă la capitolul de măsuri”

”Toată Uniunea Europeană e repetentă la capitolul de măsuri și aici e o problemă. Ne luăm după niște exemple care nu au niciun rezultat care să ne încurajeze, le avem abia în Marea Britanie și Israel, și atunci discuția într-adevăr trebuie mutată.

Cum luptăm în acest război? Mărim doar numărul de paturi sau mergem și ne uităm ce se întâmplă, totuși, pe front? Pentru că nu poți să câștigi un război doar mărind numărul de paturi și numărul de medici care tratează răniții care vin, așa, de pe front.

Dacă mergem pe front, găsim acolo o debandadă totală. Mesaje contradictorii, măsurile, acolo unde se iau, așa cum este și în Timiș, sunt contestate tot de alte autorități.

Fiecare consideră că știe exact ce ar trebui făcut și are niște soluții miraculoase inclusiv în domeniul pandemiei.

Exact cum au apărut soluțiile acestea miraculoase în domeniul tratamentului individual, care fac ca pacienții să rămână acasă, în speranța că este doar o gripă, și să nu respecte regulile când ies din casă”, a mai susținut Octavian Jurma.