Liviu Dragnea a vorbit într-un mesaj de Ziua Națională despre o națiune care doarme, dar care vrea să se trezească. El a amintit că românii trec prin clipe grele, sunt copleșiți de crize, de sărăcie, de suferință, de moarte, de lipsa libertății și de disprețul conducătorilor ei.

„Azi e ziua noastră națională și ar trebui să ne întrebăm dacă suntem cu adevărat o națiune. Dacă pe lângă teritoriu, limbă, religie și viață economică mai avem ceva în comun. Dacă mintea și inima noastră ne mai împing unul spre celălalt și dacă a mai rămas ceva din conștiința unirii noastre într-un neam indestructibil.

Eu cred că încă suntem o națiune. O națiune care doarme, dar care vrea să se trezească. O națiune dezbinată de conducătorii ei, dar care vrea să se unească. O națiune jefuită de resurse, dar care vrea să pună capăt jafului. O națiune căreia unii și alții vor să-i fure viitorul, dar care vrea să și-l recupereze. Suntem o națiune apăsată de necazuri, dar care vrea să se ridice în picioare.

Națiunea română trece prin clipe grele, e copleșită de crize, de sărăcie, de suferință, de moarte, de lipsa libertății și de disprețul conducătorilor ei. Lumina și căldura s-au scumpit, hrana s-a scumpit, viața s-a scumpit, până și boala s-a scumpit. Singurul lucru care nu s-a scumpit în România e speranța. Câtă vreme ne-o permitem, o să putem răzbate”, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Vă îndemn azi să vă treziți și să vă ridicați în picioare

El a spus că, având această speranță în suflet, îi îndeamnă azi pe români să reacționeze.

„Cu această speranță în suflet vă îndemn azi să vă treziți și să vă ridicați în picioare. Să nu vă mai temeți, să vă deschideți mintea și să vă ridicați vocea. Sunteți mulți și suntem mulți, iar dacă ne unim inimile pentru țara noastră, suntem de neoprit”, a comentat fostul lider al PSD.

Acesta a susținut că România mare, România unită, România tuturor românilor s-a născut din suferință și din voință.

Veniți alături de mine în marea alianță

„Asta vă urez azi și asta vă îndemn să faceți: uniți-vă, căci doar așa puteți fi puternici. Doar așa vă puteți redobândi țara, drepturile, libertatea și demnitatea. Veniți alături de mine în marea alianță a românilor patrioți, Alianța Pentru Patrie.

Veniți să reclădim patria, să refacem dragostea de țară și forța de neînvins a națiunii române. Sunt multe de reclădit: industria, agricultura, școala, sănătatea, orașele. Dar și respectul, mândria, buna înțelegere, recunoștința și generozitatea. Suntem o națiune liberă, independentă și suverană. Ne trebuie curaj s-o spunem mereu. Iar dacă încă nu-l avem, veniți să căutăm împreună curajul care ne lipsește”, a scris Liviu Dragnea.

El i-a chemat pe români să transforme acest ceas greu într-o neașteptată ocazie.

„Să răsturnăm amărăciunea și să facem din ea putere. Să facem din suferință un avânt și din disperare o forță. Istoria, mai ales istoria Marii Uniri, ne-a arătat că din disperare se pot naște miracole. Asta vă cer eu, de ziua României. Să veniți alături de mine în miracolul renașterii românești”, a punctat fostul lider al PSD.