Liviu Dragnea are emoții mari. Curtea de Apel București judecă, lastăzi, cererea de strămutare formulată chiar de el în dosarul privind eliberare condiționată. În cazul în care cererea de strămutare formulată de Liviu Dragnea va fi aprobată, hotărârea Tribunalului București va fi desfiinţată prin efectul legii. Este vorba de decizia prin care s-a respins eliberarea condiţionată.

În cazul în care lucrurile vor merge în aceasgtă direcție,  nu înseamnă că Liviu Dragnea va fi eliberat va fi eliberat în. secunda doi. Pasul următor, în această ipoteză, ar fi că cererea de eliberare va fi rejudecată de un alt tribunal aflat în circumscripţia Curţii de Apel Bucureşti.

Explicațiile oferite de avocata lui Dragnea

Despre șansele lui Liviu Dragnea de a fi eliberat condiționat a vorbit, în urmă cu ceva vreme, chiar avocatul său, Flavia Teodosiu. Potrivit celor spuse de avocatul lui Liviu Dragnea, judecătorul de la Tribunalul București a încercat să obțină de la acesta o declarație prin care își asumă vinovăția.

„În situația în care se va accepta cererea de strămutare, această decizie de astăzi va fi desființată de drept, conform legii și are o nouă șansă de a cere eliberarea condiționată la un alt tribunal. Nu știu să vă spun la ce tribunal se va judeca pentru că în această situație nu îți alegi instanța la care vei fi trimis”, a declarat, atunci, Flavia Teodosiu.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare. el a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracției de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obțină eliberarea condiționată. Întrebat de judecători, recent, dacă a înțeles de ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul lider PSD a spus că ”a înțeles perfect.

Sursă foto INQUAM / Octav Ganea