Tribunalul Uniunii Europene a respins cererea prin care fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, a solicitat instanței europene să constate că s-ar fi comis abuzuri în cazul său deoarece n-ar fi fost condamnat în România de către o instanță specializată în judecarea faptelor de corupție.

Motivul pentru care cererea lui Dragnea a fost respinsă

Instanța a respins cererea lui Liviu Dragnea invocând ”lipsa de competență” în a judeca cererea prin care Dragnea urmărea de fapt să supună decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cenzurii instanței europene, sperând să obțină rejudecarea cauzei, potrivit Antena 3.

Liviu Dragnea a introdus acțiunea Tribunalul UE pe data de 26 iulie, la două luni după ce a fost condamnat.

Pe 27 mai, fostul lider al social-democraților, Liviu Dragnea,  a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ce face Dragnea în pușcărie

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a pierdut statutul de privilegiat și a fost mutat începând de luni într-o celulă împreună cu alți 4-5 deținuți, unul dintre aceștia fiind traficant de droguri. Până să fie mutat acesta se afla singur pe Secția 7.

De asemenea, lui Dragnea i-a fost refuzată permisia, însă a primit dreptul la un pachet suplimentar, spun surse pentru Digi24.ro. Permisia nu o ceruse fostul lider PSD ci a intrat în discuție ca recompensă pentru că a obținut credite prin muncă. Acesta lucrează și sâmbăta pentru a strânge cât mai multe credite suplimentare.

Cum arată o zi în penitenciar pentru Liviu Dragnea
Ziua începe la 6:30 în penitenciar, iar după micul dejun acesta merge la garaj. Până acum ceva vreme aici se întâlnea cu fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, însă acesta a fost mutat la penitenciarul Jilava. Liviu Dragnea primește și vizite, nu foarte dese ce-i drept și vorbește la telefon.

Zilnic acesta vorbește la telefon cu Irina, iubita sa dar și cu Florin Iordache, Codrin Ștefănescu și Alfred Simonis – șeful deputaților PSD. Dragnea are dreptul la telefon o oră pe zi și de cele mai multe ori folosește acest drep pe deplin.