Cu ocazia Crăciunului doi foști colegi de partid ai lui Liviu Dragnea i-au trimis mesaje. Printre ei se află și secretarul general interimar al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu.

“Sănătate. Să meargă cât mai repede acasă”, a afirmat Paul Stănescu, întrebat ce îi urează lui Liviu Dragnea de sărbători.

Jurnaliștii l-au întrebat dacă acasă înseamnă și PSD însă Stănescu le-a dat o replică scurtă: ”Acasă.”

Gabriela Firea i-a transmis și ea un mesaj de sărbători

“Îmi pare rău pentru ce i s-a întâmplat, multă sănătate, putere să treacă peste acest moment greu din viața domniei sale. La nivel personal, îmi pare rău de ceea ce i se întâmplă. La nivel profesional, suferim și acum în urma deciziilor politice drastice pe care le-a luat. Să fie sănătos și puternic!”, i-a transmis Gabriela Firea.

Când va ieși Liviu Dragnea din închisoare

Liviu Dragnea este închis în penitenciarul Rahova de aproape 8 luni așa că, până acum, lui i-au fost scăzute din pedeapsă 48 de zile la ora actuală.

Dragnea a primit o pedeapsă cu executare de 3 ani și 6 luni, prin urmare, teoretic, ar trebui eliberat în noiembrie 2023, după (în jur) de 1277 de zile. Însă, potrivit legii, orice deținut poate fi eliberat din penitenciar pe bună purtare, la 2/3 din pedeapsă.

Potrivit liderului sindical din penitenciare, Sorin Dumitrașcu, recursul compensatoriu îl ajută pe deținut să își scadă pedeapsa cu o cincime și, prin urmare, să îndeplinească mult mai repede fracția de două treimi și să intre în comisia de liberări condiționate.

O cincime din pedeapsa lui Dragnea înseamnă în jur de 255. Prin urmare, mai rămâne cu 1022 de zile de executat. 2/3 din 1022 înseamnă în jur de 340 de zile, deci Liviu Dragnea ar putea ieși din penitenciar după 682 zile, adică în mai puțin de 2 ani, potrivit calculelor g4media.ro.