Gabriela Firea spune că Liviu Dragnea a făcut mult rău partidului prin deciziile pe care le-a luat. „Îmi pare rău pentru ce i s-a întâmplat, multă sănătate, putere să treacă peste acest moment greu din viața domniei sale. La nivel personal, îmi pare rău de ceea ce i se întâmplă. La nivel profesional, suferim și acum în urma deciziilor politice drastice pe care le-a luat. Să fie sănătos și puternic”, a spus Gabriela Firea, la Parlament. Edilul Bucureștiului a intrat în conflict cu Liviu Dragnea la foarte scurt timp după ce PSD a câștigat alegerile din 2016. În final, ea fost marginalizată în partid și a fost pe cale să fie chiar exclusă, mai ales că a fost unul dintre semnatarii scirosii care cerea plecarea lui Dragnea de la șefia PSD, primul act ostil liderului absolut, de după 2016.

Acea scrsioare a mai fost semnată și de oameni ca Marian Neacșu, între timp plecat la Pro România, Adrian Țuțuianu, plecat tot la Pro România sau Paul Stănescu, exclus și apoi revenit la PSD, în prezent secretar general numit de conducerea interimară.

Dragnea a fost unul dintre liderii atoritari din istoria PSD și a preferat să conducă partidul înconjurat doar de câteva persoane de încredere.