Liviu Dragnea i-a trimis lui Marcel Ciolacu, actualul lider PSD, o scrisoare deschisă în care susține că nenumărați membri din partid l-au sunat în ultima săptămână, fiind dezamăgiți de modul în care PSD-ul a ajuns, având în vedere munca depusă în ultimii ani.

Totodată, Dragnea mai spune că pentru acei social democrați ”PSD a murit” și nu mai este nimic din ce a fost, iar totul se datorează liderilor Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Sorin Grindeanu și Paul Stănescu

„Dragă Marcel,

Îți scriu astăzi, în numele meu și al tuturor celor care, în ultima săptămână, au pus mâna pe telefon și m-au sunat. Sunt mulți, să știi. Sunt foști sau actuali membri ai PSD, colegi de-ai noștri, susținători, votanți, oameni care, de-a lungul timpului, au crezut în Partidul Social Democrat. Sunt oameni care mult timp s-au uitat spre noi cu speranță. Sunt oameni care au muncit pentru acest partid și oameni care ne-au dat încrederea lor la vot. Și nu o dată, ci ani sau zeci de ani la rând. Sunt oameni care au ținut cu PSD, Marcel.

Acești oameni, Marcel, spun că Partidul Social Democrat a murit. Că pentru ei și mulți alții ca ei, ACEST PARTID NU MAI E PSD. Că nu a mai rămas nimic din imaginea construită în trei decenii, de noi, de predecesorii noștri, de guvernările noastre.

Pentru că astăzi, Marcel, Partidul Social Democrat condus de tine, de Vasile Dâncu, de Sorin Grindeanu și Paul Stănescu, ACEST PSD S-A PREDAT. Cu arme și bagaje, la Cotroceni. Cu trecutul și munca a sute de mii de oameni din țară, ajungeți la groapa de gunoi a istoriei”, se arată în document.

PSD-ul, vândut lui Klaus Iohannis

Liviu Dragnea susține că Marcel Ciolacu a distrus cel mai mare partid din România și i l-a vândut lui Klaus Iohannis, într-un mod laș. El a subliniat faptul că în loc să se concentreze pe criza sanitară, PSD-ul negociază funcții în guvernul președintelui, lucru care îl dezamăgește complet.

„Având conștiința faptului că ați distrus cel mai mare partid al României și l-ați vândut lui Iohannis, vă îndreptați spre irelevanța pe care o dă trădarea. Pentru că asta pățesc trădătorii, dragii mei foști colegi. Mai devreme sau mai târziu, oamenii vă văd, așa MICI ȘI LAȘI cum sunteți.  

Mă uit cu amărăciune cum acest PSD, astăzi, negociază funcții în guvernul lui Iohannis în loc să negocieze suplimentarea cu Arbidol și alte medicamente pentru tratamentul Covid, pe care le țineți în vămi. Mă uit cum negociați președinția Camerei, în loc să negociați în Parlament creșterea alocațiilor sau a pensiilor.

Mă uit cum apărați interesele lui Iohannis, în loc să apărați firmele românești și agricultorii noștri. Mă uit, alături de toți cei care au votat PSD cândva, cum ați executat comanda de la Cotroceni, unde MIROASE A FRICĂ. De astăzi, sunteți  locotenenții lui Iohannis pentru toată România. Nu doar pentru cei care au fugit mâncând pământul din PSD-ul vostru”, a mai adăugat acesta.

În final, Liviu Dragnea îl numește pe Marcel Ciolacu, dar și pe restul reprezentanților PSD ”trădători dovediți ai intereselor” românilor, care au ajuns să fie ”pionii deghizați de la Cotroceni”.

El a a mai adăugat că de abia acum românii au văzut adevărata față și adevărații stăpâni, adăugând că PSD-ul va da socoteală pentru tot ceea ce a făcut până acum.

PSD-ul e o dezamăgire

„De astăzi, Marcel, sunteți trădători dovediți ai intereselor acestui popor. 

Sunteți pionii deghizați de la Cotroceni, care cerșesc la masa PNL-ului funcții într-un guvern eșuat și criminal. Vă pregătiți să stați la poză lângă cel mai inept guvern din istoria României postdecembriste, care a prăbușit țara într-o criză sanitară, economică și politică fără precedent. Totul, ÎN TIMP CE ROMÂNII MOR pe holurile spitalelor. Totul, în timp ce oamenii își numără și ultimii lei pentru facturile la gaze și curent. Toate astea, în timp ce toată presa internațională râde de voi.

Dragă Marcel, pentru mulți oameni din rândul cărora te-ai ridicat și tu cândva, PSD-ul VOSTRU e o cumplită dezamăgire și o trădare care îi doare. Pentru că ați vândut și predat cel mai mare partid al acestei țări. Noi știm că nu de azi, Marcel. Doar că azi, întreaga Românie vă vede adevărata față și adevărații stăpâni. V-aș spune “rușine”, dar știu că, pentru cei ca voi, unde există comandă și ordin, nu există rușine și nici devotament față de români și de patrie.

VEȚI DA SOCOTEALĂ ROMÂNILOR PENTRU TOT. Pentru că, dragă Marcel, voi ați avut ocazia să salvați România ca să nu ajungă aici, dar AȚI ALES SĂ ÎL SALVAȚI PE IOHANNIS în ultimul ceas.

SĂ VĂ FIE FRICĂ!”, a ma scris Liviu Dragnea în scrisoarea deschisă.