Potrivit luju.ro, în cursul zilei de marți, Tribunalul Giurgiu a stabilit ziua în care se va discuta eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea. Sursa citată precizeză că este vorba despre data de 15 iulie 2021.

Amintim faptul că dosarul în care este implicat Liviu Dragnea a fost trimis la Tribunalul Giurgiu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a desființat hotărârea luată de Tribunalul București, prin care fostului lider PSD i-a fost respinsă eliberarea.

Astfel, 15 iulie 2021 este acum termenul pentru soluționarea cererii de liberare condiționată formulată de Liviu Dragnea. Tribunalul Giurgiu urmeaă să analizeze atunci cererea făcută de fostul lider PSD împotriva sentinței judecatoarei Madalina Mirela Stirbu de la Judecatoria Sectorului 5, care, în 27 aprilie 2021, a respins liberarea conditionata a fostului presedinte PSD, deși acesta îndeplinea toate condițiile pentru a putea fi eliberat.

Emoții mari pentru Liviu Dragnea. Ar putea ieși din închisoare

De menționat este faptul că, în primă fază, contestația depusă de Liviu Dragnea împotriva sentinței judecătoarei a fost judecată și respinsă în 27 mai 2021 de judecatorii Claudiu Corobana si Ciprian Purice de la Tribunalul Bucuresti.

Pe de altă parte, hotărârea luată de cei doi judecători a fost desființată apoi de Curtea de Apel București în data de 14 iunie 2021, după ce Curtea a admis o cerere de stramutare a cauzei facută de Dragnea anterior ca judecatorii Corobana si Purice să îi respingă contestația.

La acel moment CAB a constat faptul că fostul lider PSD nu a avut parte de un proces exhitabil și de un complet imparțial, atunci când eliberarea sa i-a fost blocată la TMB. Mai exact, cei doi judecători au judecat și respins cererea de eliberare condiționată deși în trecut, aceștia își însușiseră reclamațiile făcute împotriva acestuia la CSM.