Camera Deputaților dezbate moțiunea simplă împotriva lui Vlad VoiculescuDocumentul este intitulat ”Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”.

Moțiunea simplă a fost semnată de 109 deputaţi social-democraţi. Ea a fost depusă la Parlament săptămâna trecută.

În timpul dezbaterilor, liderul de grup al deputaților PSD, Alfred Simonis, a solicitat ca Dacian Cioloș și Dragoș Pîslaru să fie dați afară. Cei doi europarlamentari se aflau în sală. Ei au fost invitați să asiste la dezbateri de la balcon.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaților, în cazul în care o moțiune simplă este aprobată, hotărârea Camerei se va trimite Guvernului, care va ține cont de poziția exprimată în cuprinsul respectivei moțiuni.

Pentru adoptarea unei moțiuni simple este nevoie de votul majorității deputaților prezenți.

Dezbaterea moțiunii simple va avea loc azi, dar votul urmează să fie dat miercuri.

În timpul ședinței, deputaţii PSD au afişat pancarte negre pe care scrie „Voiculescu demisia!”. În discursul său, Vlad Voiculescu a acuzat că autorul dezastrului din Sănătate este PSD și mafia pesedistă

“Ați început să scrieți moțiunea înainte să fiu ministru și ați așteptat o tragedie ca să-mi puneți în cârcă”, a punctat ministrul

Moțiunea simplă, provoacă tensiune în PNL

Rareş Bogan, prim-vicepreşedinte PNL, a trecut și la ameințări. El a spus că va cere excluderea din partid a oricărui parlamentar PNL care va vota să treacă moţiunea simplă.

„În calitate de prim-vicepreşedinte al PNL vă spun că dacă se va întâmpla acest lucru, voi cere excluderea acestuia din partid. Atunci când funcţionezi într-o coaliţie, atunci când împărtăşeşti nişte valori şi atunci când vrei cu adevărat să schimbi România în bine şi să o modernizezi, nu e loc de războaie personale sau de supărări personale. Faci parte dintr-un partid politic, eşti membru al unui grup parlamentar, nu vii să te joci cu aşa ceva”, a declarat Bogdan.

El spune că Vlad Voiculescu are susținerea întregii coaliții de guvernământ.