Lovitură totală pentru Vlad Voiculescu! Ministrul Sănătății este ținta unei moțiuni simple depuse în Parlament împotriva sa de PSD, ca urmare a tragediei care a avut loc vineri la Institutul Matei Balș.

Liderul senatorilor PSD, Gabriela Firea, a anunțat luni pe Facebook că demisia ori demiterea lui Voiculescu ar fi singurele soluții onorabile pentru coaliția aflată la guvernare.

Lovitură totală pentru Vlad Voiculescu! ”Singurele soluții onorabile”

”Senatorii social democrați au cerut acum câteva minute demisia ministrului sănătății, pentru incompetență și lipsă de umanitate.

Actualul ministru nu poate fi considerat un începător lipsit de responsabilitate, pentru că a mai fost ministru în guvernul Cioloș, se presupune că știe în detaliu problemele din sănătate, are soluții – așa s-a bătut cu cărămida în piept în campanie.

În plus, a preluat ștafeta de la un coleg din coaliția pierzătorilor #dedreaptaunitalaciolan, penelistul Tătaru, care a manageriat Sănătatea 1 an și 3 luni.

Demisia sau demiterea sunt singurele soluții onorabile, dacă PNL și USR – Plus mai au vreun pic de onorabilitate și de respect față de români.”, arată Gabriela Firea.

Protest cu pancarte negre în Parlament

Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul său va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății.

Mai mulți parlamentari social-democrați i-au cerut luni demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, purtând pancarte cu acest mesaj în Parlament.

Înarmați cu pancarte negre cu mesajul ”Voiculescu – Demisia”, parlamentarii, printre care s-a numărat și Mihai Fifor, fost ministru de Interne, i-au cerut acestuia să plece după tragedia de la Institutul ”Matei Balș”, unde cinci persoane au murit în incendiul ce a cuprins o secție pentru bolnavi Covid.

Parlamentarii PSD au apărut cu pancartele când președintele PNL, Ludovic Orban, susținea o conferință de presă.

Între timp, numărul decedaților ca urmare a incendiului de la Matei Balș a crescut la opt persoane, iar controversele privind cauzele tragediei sunt departe de a se fi încheiat.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.