Vlad Voiculescu vine cu noi informații. Ministrul Sănătății a anunțat că de săptămâna viitoare vor fi introduse sancţiuni pentru responsabilii centrelor de vaccinare care vor folosi doze pentru persoane care nu ar avea dreptul la imunizare în această etapă a campaniei.

Decizia ministrului vine în contextul în care, potrivit acestuia, au existat cazuri în care s-au făcut vaccinuri “la mica înţelegere” sau “pe baza unor prietenii”.

“De săptămâna viitoare vom avea şi sancţiuni foarte clare, în primul rând pentru cei care se găsesc dintr-odată fie generoşi, fie cu rost de business într-un loc anume.

Dacă cineva va binevoi să facă vaccinul, dacă un coordonator al unui centru de vaccinare va binevoi să ia un vaccin care ar trebui să meargă către o persoană vârstnică, sau către o persoană cu boală cronică sau către o persoană care are cu adevărat nevoie ca să vaccineze un amic, un vecin sau mai ştiu eu pe cine, va trebui să plătească pentru asta şi suma va trebui să fie una de care să-şi aducă aminte fără bucurie”, a afirmat Vlad Voiculescu.

În ceea ce privește sancțiunile, ministrul Sănătății nu a precizat despre ce sume este vorba.

Vlad Voiculescu promite noi spitale

Tot vineri, Vlad Voiculescu a prois românilor că actualul Guvern se va ocupa de construirea unor noi spitale, subliniind nevoia acută de noi unități sanitare.

“România este, din păcate, ţara în care în ultimii 30 de ani nu s-a construit niciun spital public mare. Spitalele noastre au 50 de ani sau peste. Medicina a evoluat enorm în timpul ăsta. Nu ne putem aştepta ca un soft IT de secol 21 să funcţioneze fără probleme pe un computer 386 de anii ’90.

O astfel de aşteptare nu e doar o naivitate, ci o inconştienţă aproape criminală. (…) Vom construi spitale.

Vom crea în acest Guvern condus de Florin Cîţu, cu sprijinul întregii coaliţii, un fond important pentru investiţii în spitale şi o echipă direct responsabilă ca aceste spitale să devină realitate, să devină saloane curate, clădiri sigure. Vom construi spitale.

Ţara asta are nevoie de spitale noi. Ţara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de această dată nu va veni prin vorbe, ci prin fapte”, a scris ministrul, pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea