Marcel Ciolacu are planuri noi pentru Guvernul condus de Florin Cîțu. Acesta a precizat că executivul condus de Florin Cîțu trebuie să demisioneze, dacă până în septembrie nu vor fi vaccinați 10.400.000 de români, așa cum a promis.

Totodată, el a mai subliniat faptul că ceea ce se înâmplă acum este o anomalie, iar Guvernul nu vrea să își asume absolut nimic.

Ciolacu a vorbit și despre ministrul Sănătății, care ”nu are încredere în datele pe care le face el”.

”Nu sunt în stare să ducă la capăt un act administrativ. Vom chema la audieri responsabilii pentru campania de vaccinare și testare. Au rupt to globul pentru tot ce au făcut. Asistăm la cea mai mare anomalie. Guvernul nu își asumă nimic, doar vine și fac promisiuni. Cîțu a spus că până în septembrie vom avea 10,4 milioane de români vaccinați. Ce se întâmplă dacă nu vom avea? Orice om responsabil și-ar da demisia.

Vom merge cu presiunea publică ca oamenii politici, când au de-a face cu sănătatea românilor și cu viața noastră, să își asume responsabilitatea. Am ajuns în situația în care ministrul Sănătății spune că nu are încredere în datele pe care le face el”, a spus Ciolacu, la România Tv.

Ciolacu amenință cu moțiunea

În același timp, liderul PSD susține că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, sperând că acesta va fi schimbt din funcție.

”Vom depune o moțiune clară contra ministrului Sănătății. Când trece o moțiune simplă, în Uniunea Europeană, un ministru este schimbat. Vrem o țară ca afară, trebuie să intrăm într-o normalitate. Nu cum face Iohannis, care aduce perdanții la guvernare.

Ne dorim să inventăm apa caldă în România, cum se întâmplă cu vaccinarea și testarea, să fim originali? Noi deschidem școlile fără să testăm măcar rapid profesorii.”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei