Zvonurile venite din PSD îi vizează pe  Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif și Ministrul Educației, Valentin Popa. La un pas de remaniere mai sunt și Ministrul Culturii, George Ivașcu, Ministru al Tineretului si Sporturilor, Ioana Bran și Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

Pentru ca remaniera guvernamentală să aibă loc, PSD va trebui să se consulte cu ALDE, principalul partid din coaliție. Surse politice susțin că Tăriceanu ar putea să nu fie de acord cu remanierea propusă de PSD.

Surse de la vârful PSD au confirmat pentru RomâniaTV că în două săptămâni va fi convocată din nou o şedință a conducerii extinse a partidului pentru prima remaniere a Guvernului Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă anunţa săptămâna trecută că se va face o evaluare a fiecărui ministru, în funcţie de programul de guvernare, dar că nu am făcut încă această evaluare.

Întrebat dacă o eventuală remaniere guvernamentală ar putea să îi vizeze şi pe şi miniştrii ALDE, Dragnea a spus că a discutat acest subiect şi cu Călin Popescu Tăriceanu şi că dacă premierul va avea o propunere de remaniere, va fi discutată.

„Am avut o discuţie cu domnul Tăriceanu săptămâna asta şi, printre altele, am abordat şi subiectul ăsta şi amândoi avem acelaşi punct de vedere. Dacă doamna prim-ministru va veni cu o propunere în faţa noastră, prin care să ne spună că e nevoie să se opereze o remaniere guvernamentală, indiferent de la ce partid, o vom analiza şi împreună vom decide”, a mai spus liderul PSD.

 


Te-ar putea interesa și: