Limita de viteză ar putea fi mărită la 60 de km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, iar indicatoarele rutiere vor trebui să aibă inscripţionată şi perioada efectuării lucrărilor pe carosabil.

Mai mulţi senatori PSD, printre care şi liderul grupului din Senat, Mihai Fifor, au depus o propunere legislativă în acest sens, informează News.ro.

Proiectul mai prevede că indicatoarele rutiere provizorii de avertizare și restricționare a vitezei în trafic aflate pe sectoarele de drum unde au loc lucrări vor fi însoțite de plăcuțe adiționale, lizibile, inscripționate cu perioada de desfășurare a lucrărilor și intervalul orar în care se execută acestea.

În plus, la expirarea perioadei de execuție, înscrisă pe plăcuțele adiționale, indicatoarele rutiere își pierd valabilitatea.

Inițiatorii menționează că, prin creșterea vitezei de circulație în interiorul localităților, se permite ”fluidizarea traficului pe drumurile aglomerate din România și reducerea timpilor de condus pentru șoferi, reducându-se oboseala acestora”.