PNL susţine demersul preşedintelui de a consulta oamenii cinstiţi din această ţară în Parlament dacă se va ajunge la acest vot şi cerem imperativ să se ajungă la acest vot. PNL va susţine iniţiativa preşedintelui, aşa cum am fost solidari în toată această perioadă cu cei care au fost înşelaţi, cu cei care au fost abuzaţi”, a spus luni Raluca Turcan.

Astfel, PNL va vota pentru convocarea unui referendum declanşat de preşedintele României, spune Turcan, care apreciază că un referendum echivalează cu o moţiune de cenzură a oamenilor cinstiţi din România împotriva actualului Guvern.

Citeşte şi: Firmele româneşti cu probleme mai au o şansă. Cum le sprijină Uniunea Europeană

„Din nefericire, în ultimii doi ani şi jumătate, în România am avut o frăţie a corupţilor în detrimentul oamenilor cinstiţi, economia a fost pusă pe butuci, nivelul de trai a avut foarte mult de suferit şi, mai mult decât atât, demnitatea cetăţenilor acestei ţări a fost lovită în fiecare zi de către clanul mafiot care a acaparat în momentul de faţă cele mai multe instituţii ale statului. Dacă este să facem o trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat în România, vom vedea că nu are nimic de-a face cu votul care a fost dat acum doi ani şi jumătate pentru cei din PSD şi ALDE. Atunci nu s-a vorbit despre eliberarea condamnaţilor definitiv şi de despre dezincriminarea unor pedepse de corupţie, atunci nu s-a vorbit despre prelungirea termenelor în care să se facă contestaţiile în anulare şi despre albirea dosarelor de politicieni”, a afirmat ea.

Citeşte şi: Ministrul Transporturilor, audiat la DNA! Ce au vrut să afle procurorii

Turcan a vorbit şi de „un abuz al ordonanţelor de urgenţă, pentru că apărarea mafioţilor s-a făcut de către instituţiile statului prin ordonanţă de urgenţă”.

Preşedintele Iohannis a afirmat luni că Guvernarea PSD a eșuat.

„Mult promisele spitale, în special spitalele regionale, nu mai sunt nici măcar pe hârtie. Autostrăzile s-au pierdut pe coridoarele și în sertarele Ministerului de resort. Economia suferă din cauza experimentelor făcute de PSD, dar cel mai grav e că asaltul PSD asupra Justiției nu se termină, nu se mai termină. Un asalt constant, continuu care a început cu OUG 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă. Această OUG, prin care PSD-iștii au vrut dintr-o lovitură să scape de dosare să-și albească dosarele. Au vrut să-și dea amanistie și grațiere. Tema nu doar că nu a fost abandonată, dar e păstrată și în continuare vor amnistie și grațiere pentru corupți. Această temă trebuie clarificată. Eu nu pot să accept să existe amnistie și grațiere pentru corupți”, a spus Iohannis.

Citeşte şi: Începător în politică, câştigă detaşat primul tur al alegerilor prezidenţiale! Cine sunt marii învinşi

Iohannis acuză PSD că guvernează prin Ordonanțe de Urgență adoptate netransparent și a avertizat Guvernul să nu mai adopte nicio OUG pe Justiție până când poporul nu se va fi pronunțat în cadrul referendumului. „Avertizez Guvernul să nu emită OUG în aceste domenii justiție, politică penală, până când nu se explică poporul, până nu cunoaștem voința suverană a românilor”, a declarat Klaus Iohannis.