El a obţinut 30,2% din voturi şi l-a devansat pe actualul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, în vârstă de 53 de ani, care a luat aproximativ 16,7% din voturi, după numărarea a peste jumătate din buletinele de vot.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Declaraţiile şefului Uniunii Naționale a Barourilor, la deschiderea anchetei Consiliului Concurenţei: „Am aflat din presă. Mai departe, altă întrebare!”

Cei doi se vor înfrunta în turul doi al alegerilor, pe 21 aprilie. De precizat, sondajele de opinie îl indicau câştigător pe Zelenski la sfârşitul lui ianuarie.

Marele învins în aceste alegeri este fostul premier Iulia Timoşenko, în vârstă de 58 de ani, care a „bifat” 13,11% din voturi şi nu va putea intra în turul doi al alegerilor. Ea a revendicat duminică locul al doilea în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi a catalogat drept „necinstite” sondajele de la ieşirea de la urne care o clasează pe locul al treilea. Nu este prima dată când Iulia Timoşenko intră în această competiţie. În 2010, ea a pierdut în faţa lui Viktor Ianukovici şi ulterior, în 2014, în faţa actualului preşedinte, Petro Poroşenko.

Citeşte şi: Orașul din România unde se trăiește ca în Vest. Aici se mută tot mai mulți români

Ucraina are 45 de milioane de locuitori şi peste 34 de milioane de ucraineni au fost chemaţi să voteze. Comisia Electorală a estimat prezenţa la urne la aproximativ 64% în aproape toate circumscripţiile electorale.