Raluca Turcan a transmis marţi, pe Facebook, că acele persoane care şi imaginează că, prin respingerea legii de abilitare a guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, va bloca guvernul să lucreze “se înşală”.

Anunţul vicepremierului

“Cine îşi imaginează că, prin respingerea legii de abilitare a guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, va bloca guvernul să lucreze se înşală. Dacă votul de astăzi din Comisia Juridică şi cea de Buget nu va fi corectat mâine, în plenul Camerei Deputaţilor, guvernul Orban va fi forţat în luna ianuarie să adopte ordonanţe de urgenţă şi să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru fiecare OUG în parte”, a transmis  Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Aceasta face apel către parlamentarii care au respins legea de abilitare a Guvernului ca mâine să susţină retrimiterea legii la comisii şi corectarea unui demers politic “greu de înţeles, în condiţiile în care România şi românii au nevoie de un guvern care să muncească”.

“Reamintesc faptul că premierul Orban a solicitat oficial conducerii Parlamentului să fie activitate parlamentară până în data de 31 decembrie, astfel încât să putem finaliza Legea Bugetului pentru anul 2020. Este greu de acceptat că au schimbat procedura parlamentară peste noapte doar ca să pună beţe-n roate guvernului. Mai exact, în loc să dea votul în Comisia Juridică (unde putea fi majoritate pentru legea de abilitare), au reunit două comisii (Juridică şi cea de Buget) ca să spulbere funcţionarea majorităţii parlamentare”, spune vicepremierul.

Potrivit lui Turcan, în ianuarie sunt foarte multe proiecte pe care românii le aşteaptă.

“Încercarea parlamentarilor de a bloca activitatea guvernului frizează lipsa de responsabilitate sau necunoaşterea Constituţiei. Guvernul Orban va munci toată luna ianuarie, fie că-şi doreşte sau nu Parlamentul, şi va da ordonanţe de urgenţă dacă situaţia nu se corectează”, mai spune Raluca Turcan.