Florin Roman și-a ieșit din minți după decizia CCR i a lansat un atac fără precedent la adresa adversarilor politici. „Decizia CCR privind desemnarea de către președinte a premierului Orban este una strict politica, ce încalca orice logica și norma constituțională. Este o decizie luată pe baza unor declarații politice, scrisă parca in sediul PSD, întrucât decizia CCR reia practic întreaga retorica a PSD. Nu este prima data, când prin decizie, CCR îi contrazice pe cei care au scris Constituția, când se reduc prerogative ale președintelui, și mai grav, când balanța dreptății este îndreptată doar pentru a da satisfacție majorității toxice a PSD.

Dincolo de orice dubiu, decizia CCR îl face pe Marcel Ciolacu, președinte ales la congresul PSD, oferindu-i acestuia o victorie care este decisivă in stabilirea viitorului președinte al PSD. CCR pedepsește practic PNL pentru curajul de a duce la vot final tăierea pensiilor speciale pentru judecători, dar sancționează și “tupeul” PNL de a interzice cumulul pensie-salariu, beneficiarii de lux fiind, judecătorii constituționali. Din păcate, CCR a acceptat sa se prindă la cingătoarea PSD și arunca in derizoriu credibilitatea unei instituții, care ar trebui sa fie temelia unui stat de drept.

PNL este obligat în urma acestei decizii politice sa câștige alegerile parlamentare cu larga majoritate, astfel încât revizuirea Constituției sa poată produce și depolitizarea CCR, profund afectată de virusul ciumei roșii. Curtea Constituțională nu mai tine cont de voința poporului, de Constituție, ci a devenit o “arma” periculoasa pentru democrație, pusă în mâna liderilor PSD. Săptămâna trecută, pe holurile parlamentului, liderii PSD au lansat zvonul, pe surse: decizie de 7-2, in favoarea PSD. Și ce sa vezi, zvonul s-a confirmat oficial! Opriți butaforia!”, a tunat Florin Roman într-un comunicat de presă remis capital.ro.