“Aceleași povesti nemuritoare… Copiati știrile de la unii la alții? Mulți și-ar dori un scandal in partid, dar nu le prea iese… #manipularipetoatalinia #sidevoiradcurcile”, scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Informaţiile apărite în presă vorbesc despre discuţii dure între Vasilescu şi Dragnea, pornite de la faptul că fostul ministru al Muncii a rămas fără portofoliu în Guvern, după ce a fost refuzată de Klaus Iohannis atât la Transporturi, cât şi la Dezvoltare.

PSnews.ro spune că relația dintre Liviu Dragnea și vechea lui apropiată, Lia Olguța Vasilescu se află la cuțite. Într-o discuție privată avută, vineri după-amiază cu liderul PSD, Lia Olguța Vasilescu l-a ”amenințat” voalat pe mai vechiul ei camarad că va întoarce armele împotriva lui, găsindu-l pe acesta singurul vinovat pentru faptul că aceasta a rămas fără minister.

Astfel, se pare că schimbarea Olguței Vasilescu de la Ministerul Muncii a fost chiar ideea liderului PSD, pentru a o pune pe cea din urmă în lista de ”dispăruți” a PSD, iar ”vestea” ar fi ajuns chiar la urechile fostului ministru. Sursele noastre mai susțin că mișcarea lui Dragnea, de îndepărtare a Liei Olguța Vasilescu, are ca motiv principal faptul că în episodul „Puciul”, aceasta a jucat la două capete, iar Claudiu Manda s-ar fi poziționat de partea lui doar când a realizat că puciștii nu au nicio șansă.

De asemenea, Capital a dezvăluit vineri că numirea cvasi-necunoscutei blonde la ANAF are un iz de telenovelă clasică. Nu Liviu Dragnea a fost cel care a venit cu ideea ca Mihaela Triculescu să ajungă la butoanele Fiscului. Pentru a o îmbuna Lia Olguța Vasilescu, președintele PSD i-ar fi oferit pe tavă acest post de la ANAF, au dezvăluit surse pentru Capital. Astfel, fostul ministru al Muncii ar avea control într-una dintre cele mai importante instituții în statul român. Teoretic, însă, pentru că noua șefă de la Fisc a făcut Revelionul la Sinaia, împreună cu Liviu Dragnea, ca parteneră a celui care controlează de fapt Guvernul, Darius Vâlcov.