Pentru că, de fapt, numirea cvasi-necunoscutei blonde la ANAF are un iz de telenovelă clasică. Aceasta își are originile în Videle, județul Teleorman, ca mai toți cei care ocupă astăzi funcții cheie în stat. Dar nu Liviu Dragnea a fost cel care a venit cu ideea ca ea să ajungă la butoanele Fiscului. Ci chiar Lia Olguța Vasilescu, care nu știe dacă va mai deveni din nou ministru pentru că președintele Klaus Iohannis tot refuză să o numească, susțin aceleași surse.

Ca să o îmbuneze, președintele PSD i-ar fi oferit pe tavă acest post de la ANAF. Astfel, fostul ministru al Muncii ar avea control într-una dintre cele mai importante instituții în statul român. Iar ea a propus-o pe Mihaela Triculescu, prin intermediul căreia ar trebui să știe tot ce mișcă în instituție, este informația provenită pe surse chiar din anturajul lui Claudiu Manda. 

 Noua șefă de la ANAF și-a clădit cariera în Craiova și a fost propulsată în zona politică din calitatea de iubită a lui Cornel Trancă, un om de afaceri care detine un lanț de magazine în zonă. El a prezentat-o cuplului Lia Olguța Vasilescu – Claudiu Manda și de aici doar un pas până la o carieră de succes, au povestit aceleași surse pentru Capital. Totuși rămâne întrebarea, dacă acesta a dorit să o ajute în carieră prin intermediul PSD Dolj, de ce nu a reușit să o sprijine pentru a trece de examenele pentru postul de inspector Antifraudă, pe care l-a picat de cinci ori?

Noua șefă de la Fisc a făcut Revelionul la Sinaia, împreună cu Liviu Dragnea, ca parteneră a celui care controlează de fapt Guvernul, Darius Vâlcov. 

„Fiindcă Vâlcov și Dragnea nu puteau totuși să dea ANAF fără să fie siguri că tot ei sunt șefii, la petrecerea de la munte unde Dragnea, Arsene și Vâlcov au petrecut Revelionul, doamna Triculescu a venit însoțită de Darius Valcov, în calitate de parteneră a sa. Olguța nu a știut de această petrecere, nefiind invitată.  Olguța nu mai știe ce să creadă acum ! Este sau nu este a ei doamna Triculescu ?! A trădat-o sau nu pentru Vâlcov ? De cine mai ascultă ? A primit sau nu prăjitură ANAF ?!”, au povestit surse politice pentru Capital.

 

Ce spune Claudiu Manda

Contactat de Capital, Claudiu Manda, președintele PSD Dolj și partenerul de viață al Liei Olguța Vasilescu a infirmat că ar fi avut vreun rol în numirea de la ANAF. „Cine este domnul Trancă? Eu nu-l cunosc. Și nici Olguța. Aici este vorba despre o manipulare. Noi nu o cunoaștem pe doamna Triculescu și nu am avut niciun rol în numirea ei”, a spus șeful Comisiei SRI.

Nici sursele care ne-au furnizat informația inițială nu au venit cu dovezi concrete care să ateste faptul că într-adevăr Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu ar cunoaște-o pe noua șefă de la ANAF. și că ar fi avut vreun rol în ecuație. Probabil numirea acesteia este strict legată de Darius Vâlcov, cu care aceasta și-ar fi petrecut Revelionul.