După ce marți președintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni că organizarea târgurilor de Crăciun este imposibilă și inoportună în acest an din cauza coronavirusului, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că toate condițiile legale sunt respectate și că nu înțelege de ce ar trebui să se renunțe la acesta.

”Respectăm absolut toate condiţiile legale, nu văd de ce ar trebui să renunţăm la aceste căsuţe, pentru că se respectă regulile respectate de comcercianţii care au chioşcuri în Craiova, care au alte tipuri de magazine, deci, suntem în legalitate 100%.”, spune Lia Olguța Vasilescu.

Oamenii trebuie să se bucure de Crăciun

Fostul ministru a mai spus că oamenii trebuie să se bucure de spiritul sărbătorii de Crăciun, care este cea mai mare sărbătoare creștină.

”Cred că oamenii totuşi trebuie să se bucure de spiritul sărbătorii de Crăciun, care este cea mai mare sărbătoare creştină”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu a notat duminică pe pagina sa de Facebook că pentru a evita aglomerația, căsuțele pentru Târgul de Crăciun vor fi montate în două locuri. Aceasta a mai spus că Primăria Craiova își dorește ca oamenii să aibă sărbători de poveste.

Ce a mai declarat Klaus Iohannis

„După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună. (…) Da, aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza”, a declarat Klaus Iohannis în conferință de presă de la Palatul Cotroceni.