Joi, 5 noiembrie, Curtea de Apel din Craiova a decis că Adrian Mititelu, patronul echipei de fotbal FC U Craiova 1948, este condamnat la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Sentinţa este definitivă.

Adrian Mititelu a fost trimis în judecată în anul 2016, după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală după un transfer făcut în Liga 1. Este vorba despre episodul când l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, chiar dacă lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului.

În urma decizie luate de instanţă, echipa de fotbal a anunţat că bugetul acesteia nu va fi afectat, iar conducerea U Craiova 1948 va fi preluată de către Adrian Mititelu Jr.

„Bugetul echipei nu va fi afectat de această decizie întrucât finanţările vor continua ca şi pana acum, bugetul oricum fiind deja asigurat pentru anul acesta competiţional de Liga a II-a”, se arată în comunicatul clubului de fotbal. Aceştia mai acuză că decizia de condamnare a finanţatorului clubului dovedeşte că „nu se doreşte promovarea noastră cu orice preţ”.

Comunicatul integral al FC U Craiova 1948

„În urma sentinţei criminale din această seară, prin care finanţatorul clubului de 15 ani, Adrian Mititelu, a fost condamnat abuziv la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare, având ca scop clar atac la persoana şi distrugerea clubului FC Universitatea Craiova 1948, clubul face următoarele precizări :

  • conducerea clubului va fi preluată şi administrata de către Adrian Mititelu Jr.
  • bugetul echipei nu va fi afectat de această decizie întrucât finanţările vor continua ca şi pana acum, bugetul oricum fiind deja asigurat pentru anul acesta competiţional de Liga a II-a.
  • clubul solicită un sprijin cât mai mare al suporterilor în această perioadă pentru a depăşi momentul.
  • de asemenea obiectivul echipei rămâne acelaşi şi anume PROMOVAREA IN LIGA I !

MOBILIZAREA este cuvântul cheie în această luptă care pare din ce în ce mai grea. Relaţia CONDUCERE – JUCĂTORI – SUPORTERI trebuie să fie una unită şi cât mai strânsă pentru a depăşi obstacolele ce ne sunt puse în cale în acest an.

Este clar că nu se doreşte promovarea noastră cu orice preţ, acest lucru putând fi confirmat şi în aceasta seară. Haideţi să demonstrăm tuturor de puterea de care dăm dovadă, iar singuri împotriva tuturor să reuşim PROMOVAREA PE PRIMA SCENA A FOTBALULUI ROMÂNESC !

Conducerea va dispune de toate mijloacele necesare performanţei, iar sarcina cea mai grea cade în seama jucătorilor. Jucătorii trebuie încurajaţi şi susţinuţi şi la bine şi la rău.

Adrian Mititelu, chiar dacă nu va putea fi fizic alături, va susţine şi va fi aproape de echipă ca si până acum, chiar şi din detenţie.

Haideţi să realizăm, cu puterea lui Dumnezeu şi cu toată mobilizarea posibila, promovarea anul acesta şi să îi dăruim patronului nostru un cadou începând chiar cu aceasta sâmbătă, la Timişoara, unde echipa noastră întâlneşte ocupanta locului 2, ASU Poli Timişoara, învingând echipa gazdă!

Patronul nostru se va întoarce mult mai puternic, iar atunci când o va face, clubul nostru trebuie să fie la fel de puternic!”