Comentariile acide ale gazetarului făcute într-o emisiune la Digi24 au pornit de la reforma anunțată de ministrul de interne, dar și de la accidentul rutier în care au fost implicați doi polițiști, cu o mașină veche de 15 ani.

“Această afirmație a domnilor de la sindicatul polițiștilor, de la Europol, este asemănătoare cu zicerea doamnei Olguța Vasilescu: liberalii or să vă dea pensia odată cu certificatul de deces. Pornind de la această măsură a guvernului de a permite, dacă dorește cineva din educație și sănătate, să-și prelungească activitatea până la 70 de ani, să nu iasă la pensie, poate să o facă. Doamna în cauză, specialistă în manipulări macabre, a aruncat fraza. Domnii de la Europol fac același lucru”, a spus CTP.

„Înțeleg că cei doi polițiști răniți s-au răsturnat în curbă cu o mașină aflată în stare avansată de uzură. Din câtă șoferie știu eu, în 30 de ani, în curbă, indiferent cât de uzată e mașina respectivă, te poți răsturna doar dacă intri cu o viteză prea mare. Dacă vii cu viteză moderată și adaptată drumului și condițiilor nu te poți răsturna în curbă. Ce s-a întâmplat acolo nu ni se spune. Au cedat frânele! Dacă cedau frânele se duceau drept, nu se răsturnau. A cedat direcția! Nu ne spune nimeni.

Dar și acolo, răsturnarea vine din pricina forței centrifuge, doar dacă intri cu viteză mare în curbă. O să mi se spună că niște polițiști sunt șoferii maximi! Dacă un șef de inspectorat de poliție județean a putut să conducă beat, rangă aș putea spune, și să fie agățat de propriii colegi și refuză să i se facă testul pentru alcool și droguri, trebuie să fie dus la IML, atunci de ce n-ar putea intra niște agenți de poliție cu viteză mare în curbă? Nu s-a spus nimic despre asta, în schimb, în stilul Olguța Vasilescu, ni se aruncă: dați-ne sicrie, domnu’…”, a adăugat jurnalistul.

„N-am auzit aceste sindicate, pe mine nu mă miră că n-au zis nimic despre acest BMW serie 7, pe care îl folosesc liberalii. Cine a dat voie ministrului de interne să transfere atâția bani pentru o altă instituție? E deturnare de fonduri. Comodat! Avea MAI prea multe mașini BMW? De ăsta nu mai aveau nevoie și atunci l-au dat la Parlament în comodat, că ăia erau săraci. Ei, cu banii MAI, unde nu sunt bani pentru dotarea cu mașini, alimentarea cu benzină, ce faci, transferi BMW la Camera Deputaților?”, a mai spus gazetarul.

„Volkswagen Touareg, 4 bucăți, la Jandarmerie, care are și televizoare. N-ar trebui să ne mire toate astea de vreme ce n-am văzut un comunicat al acestor sindicate de polițiști și nici ale unor cadre din poliție după 10 august. Pe 11 august 2018, n-am văzut niciun comunicat de revoltă în legătură cu ce-a făcut acolo Jandarmeria. Nu putea să vină cuminicat de la Jandarmerie. De la polițiști n-am auzit niciun cuvânt de rușine, de revoltă, de ce-au făcut colegii lor din Ministerul de Interne. Și-atunci? Cum să le ceri să comenteze ei faptul că s-a luat un Touareg, un BMW, că s-au luat televizoare?”, a subliniat el.

Despre televizoarele cumpărat cu 1.000 de euro bucata, CTP a comentat ironic, în stilul său caracteristic: “Or fi 4K, ce poți să vezi cu o asemenea rezoluție? Le pun pe televiziune cu circuit închis la MAI și se admiră unii pe alții. Sau poate că poliția are nevoie de televizoare ca să-și ia informații. Să le vadă în 4K și să le obțină de acolo, pentru că e mai ușor decât să le obții din teren, cu ofițeri acoperiți, cu surse. E mai ușor, le iei de la TV și te autosesizezi. Altfel nu văd ce să facă cu ele”. El a concluzionat afirmând că „Ministerul Afacerilor Interne, de niște ani buni, a intrat într-un servilism orb față de șefii politici. Asta e de fapt realitatea”.