Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii și actual primar al Craiovei, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care arată că lucrătorii de la Salubritate au strâns 50 de tone de deșeuri.

Aceasta a anunțat că autoritățile locale vor fi fără milă în ceea ce-i privește pe cei care aruncă gunoi în zonele nedestinate acestuia.

”50 de tone de deșeuri au stâns lucrătorii de la Salubritate de pe terenurile Craiovei, doar in ultimele zile!!!! Vom fi fără milă față de cei pe care îi mai prindem că aruncă gunoiul pe unde vor! Vor avea parte și de foarte multă “publicitate”, fiindcă oamenii trebuie să îi cunoască pe cei care cred ca orașul e lada lor de gunoi!”, scrie fostul ministru al Muncii.

Lia Olguța Vasilescu: Am cerut ca Poliția Locală să redevină în subordinea primăriilor

Ulterior, Lia Olguța Vasilescu a precizat că a cerut în Asociația Municipiilor din România ca Poliția Locală să revină în subordinea primăriilor.

Aceasta este de părere că oamenii aruncă gunoiul unde doresc din cauză că știu că nimeni nu-i mai poate amenda.

”Azi am cerut, în Asociația Municipiilor din România, ca Poliția Locală să revină în subordinea primăriilor! Nu putem ca noi să îi plătim pe polițiștii locali, iar ei să fie în subordinea Inspectoratelor de Poliție Județene ca să urmărească persoanele izolate, când toate orașele se umplu de gunoaie, fiindcă niște indivizi fără urmă de bun simț profită că nu mai are cine să îi amendeze!”, mai spune acesta.

Apel la cetățenii Craiovei

În finalul mesajului, actualul primar al Craiovei a făcut un apel la cetățenii orașului să denunțe orice număr de mașină din care văd că se aruncă gunoaie în locurile nedestinate acestora.

”Rugăm cetățenii Craiovei să ne transmită la Telefonul Cetățeanului, 0251984, orice număr de mașină din care se aruncă gunoi observă!”, a fost mesajul postat pe Facebook de către fostul ministru al Muncii.