PSD s-a săturat să stea departe de Palatul Victoria după doar câteva luni. Social democrații au depus deja moțiune de cenzură și se laudă că au găsit deja înlocuitorul cel mai bun pentru Ludovic Orban. Unul dintre liderii PSD, Lia Olguța Vasilescu a dat toate detaliile.

Cine îi va lua locul lui Orban?

Olguța Vasilescu a anunțat ce se va întâmpla în cazul în care va trece moțiunea de cenzură a PSD, dar și cine va fi propus ca prim-ministru. Fostul ministru al Muncii este convinsă că moțiunea de cenzură va trece. Mai mult, a prezentat profilul politicianului ce va fi propus premier.

”Suntem convinși că va trece moțiunea de cenzură atâta timp cât fiecare își păstrează cuvântul dat. Nu vrem să ne așteptăm la niciun fel de surprize din partea altor partide, care au declarat că vor vota moțiunea chiar dinainte de a depune noi această moțiune de cenzură și vom vedea dacă parlamentarii vor fi la vot. Asta e cel mai important până la urmă, să avem cvorum. Nu ar trebui să fie nicio problemă.

În ceea ce privește strategia noastră, ea a fost deja discutată. Vom veni cu o variantă de premier pe care o vom propune președintelui României și în cazul în care va fi acceptată atunci premierul desemnat va trebui să pregătească noul guvern”, a spus Vasilescu, conform RTV.

Mai mult, candidatul PSD la Primăria Craiova a trecut și la amenințări la adresa președintelui Klaus Iohannis. „Dacă nu, să vedem ce premier poate să pună președintele Klaus Iohannis. În mod sigur vom veni cu un nume ce nu poate să fie refuzat, venim cu un finanțist, ceea ce este foarte important.

Are legătura cu politica, e apropiat de PSD și a mai îndeplinit funcții până acum. Dacă domnul Klaus Iohannis nu va accepta propunerea PSD-ului atunci nu e niciun fel de problemă, va trebui să aibă o majoritate ca să pună un nou Guvern”, a declarat Olguța Vasilescu.

Din câte se pare, Florin Georgescu ar putea fi propunerea de premier al României din partea PSD. Acesta a fost ministru de Finanțe în două rânduri. Prima dată, în Guvernul Văcăroiu, în perioada 1992-1995, iar a doua oară, câteva luni, în Guvernul Ponta, în 2012.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea