Lia Olguța Vasilescu vorbește sâmbătă despre un tun pe care l-a dat deputatul liberal Dan Vîlceanu, prin intermediul firmei aflate pe numele mamei lui.

Așa se explică de ce nu sunt bani de pensii, pentru că se duc pe tunuri – acuză reprezentanta PSD.

”Știe cum se trăiește cu o pensie sub 1000 de lei?”

”Nu sunt bani de pensii? Ia uite ce tun a dat, prin firma mamei, liberalul Dan Vâlceanu! 39 de miliarde lei vechi! O fi la vârsta de pensionare mama domnului? O ști cum se trăiește cu o pensie sub 1000 de lei, asemenea a două milioane de vârstnici din România? Pariez ca nu!”, a scris Vasilescu sâmbătă pe Facebook.

Astfel, Lia Olguța Vasilescu a publicat pe internet o investigație de presă din care reiese că Trefo SRL, firma deținută de mama deputatului liberal, a primit 39 de miliarde de lei vechi de la Complexul Energetic Oltenia – CEO pentru un contract de furnizare tablă.

”De ce i-a dat Boza (președintele CEO – n.r.) atâția bani? Ca să-l țină în funcție. Dar de ce atât de mulți? Pentru că Vîlceanu, ca să-și crească șpaga, îl amenințase în direct, la Tele 3, pe Boza, că-l schimbă a doua zi după ce PNL-ul vine la guvernare.

Și totuși, de ce atât de mulți bani, într-o singură tranșă?”, a scris pe Facebook jurnalistul gorjean Narcis Daju, autorul investigației.

Lipsă de bani pentru majorarea pensiilor

Trebuie precizat că Dan Vîlceanu este șeful PNL Gorj și parlamentar și a încasat mulți bani din contracte cu CE Oltenia în ultimii ani, conform sursei citate.

De cealaltă parte, Guvernul liberal, prin vocea celor mai înalți reprezentanță ai săi, a arătat în nenumărate rânduri că este improbabilă respectarea Legii pensiilor, în forma actuală, din lipsa resurselor financiare.

Conform legii, punctul de pensie ar trebui să se majoreze cu 40%, începând cu data de 1 septembrie.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a apreciat că legea este nesustenabilă, mai ales prin prisma faptului că nu prevede și surse de finanțare pentru operarea majorării punctului de pensie.