Angajatorii pot fi sprijiniți cu fonduri europene atunci când fac angajări deoarece PSD a creat un cadrul legal pentru asta.

Statul poate acorda suma de 2.250 lei pe lună pentru orice nou angajat, ucenic sau persoană cu facultate pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 ani.

Ce spune Lia Olguța Vasilescu

„Mda! Le spun asta de doua saptamani! Au lege facuta de PSD si fonduri europene drept finantare. Patronul poate primi pentru orice nou angajat, ucenic sau cu facultate, suma de 2250 lei/luna pe o perioada cuprinsa intre 6 luni si 3 ani. Singura obligatie a patronului este ca dupa ce se termina contractul pe fonduri europene sa elibereze angajatului o hartie din care sa reiasa ca a fost specializat in meseria respectiva.

De exemplu, daca l-a angajat strungar, dupa 3 ani sa ii elibereze omului o hartie ca poate profesa ca strungar. Simplu si eficient! Banii reprezinta sume mai mari decat se acorda pentru somajul tehnic, vin din fonduri europene, iar angajatorul nu ii primeste doar 3 luni, cat dureaza pandemia…”, a scris Olguţa Vasilescu.