UPDATE: Olguța Vasilescu a lansat un nou atac la Guvern, pe Facebook.

„2018. Guvernare PSD. Acum s-a votat, in majoritate, dreapta… Sa vedem si cum va arata Romania condusa de ei…”, a scris Olguța Vasilescu pe Facebook, la o postare scrisă de Mirel Palada.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, continuă războiul cu Guvernul și reprezentantul acestuia în județ, Prefectul de Dolj, pe tema interdicției ce i-a fost impusă cu privire la organizarea târgului de Crăciun.

Vasilescu acuză faptul că, în timp de în orașele conduse de administrații apropiate de guvernarea liberală, târgurile de Crăciun sunt permise, în Craiova astfel de manifestare este interzisă, pentru a-i pedepsi pe locuitorii orașului că au ales un reprezentant PSD.

”L-a cam vătămat Covidul”

Dacă până acum Primarul Craiovei dădea exemplu orașelor Sibiu și Baia Mare, unde este permisă organizarea târgului de Crăciun, ea a prezentat vineri și cazul Brașovului, unde va fi organizat, de asemenea, un astfel de eveniment.

”Alții la care se poate organiza Târg de Crăciun! Am primit azi o adresă redactată de juriștii prefecturii si semnată de prefect! Rușine profesorilor de la Facultatea de Drept care i-au lăsat să promoveze în anul I! Au trimis inclusiv că nu e bună culoarea căsuțelor din zona centrală!

Revin cu amănunte când o să fie prefectul apt de luptă dreaptă. Că înțeleg că l-a cam vătămat Covidul de care ne proteja când ne interzicea să cumpărăm acadele și halviță de sub biroul lui. L-o fi luat de la comercianții de la tarabe când a mers să îi închidă…”, a scris Vasilescu vineri pe Facebook.

”Primăria Craiova nu mai are Poliția Locală în subordine”

Trebuie precizat că Poliția Locală a intervenit cu hotărâre împotriva comercianților din Craiova care se pregăteau de deschiderea târgului de Crăciun, interzicându-le să țină deschise căsuțele specifice unui astfel de eveniment.

Deși Primarul Olguța Vasilescu le-a luat partea, susținând că micii negustori se află în perfectă legalitate, Poliția Locală s-a ținut tare pe poziții, argumentând că nu există o aprobare din partea Prefecturii ca o astfel de manifestare să fie organizată pe domeniul public.

”Primăria Craiova nu mai are Poliția Locală în subordine din mai. E în subordinea MAI. Văd că Poliția Județeană a fost foarte activă când s-a pus problema comercianților din zona centrală, dar nu are nicio reacție când se face comerț stradal, prin cartiere, fără nicio bază legală. Rușine!”, scria Lia Olguța Vasilescu pe Facebook în ziua de Moș Nicolae.

FOTO: Inquam Photos / George Călin