Scandal la conferinţa de presă pe care Nicuşor Dan a susţinut-o miercuri, pe o stradă din sectorul 5 al Capitalei. Un echipaj Poliţiei Locale a intervenit pe motiv că este tulburată liniştea publică. De cealaltă parte, candidatul susţinut de PNL la Primăria Capitalei susţine că „este filonul comunist din PSD” care nu acceptă alt punct de vedere.

„Aş fi vrut să fi sunat la 112 de la începutul conferinţei. Acum e puţin târziu. E vorba de o tulburare a linştii publice. A fost asigurată cu concursul Poliţiei Locale a Sectorului 5”, a spus Nicuşor Dan, în timp ce era claxonat de mai multe utilaje de la Primăriei Sectorului 5.

„Poliţist local: V-aţi liniştit? Nu sunt eu în măsură să vă dau explicaţii. Vă rog să mă lăsaţi să-mi fac treaba.

Nicuşor Dan:  Aş fi vrut să fi sunat la 112 de la începutul conferinţei. Acum e puţin târziu”

Întrebat dacă vrea să dea în judecată Primăria, Nicuşor Dan a răspuns:

„E PSD. E filonul comunist din PSD. PSD-ul care nu acceptă care acceptă alt punct de vedere diferit de al lui, el administrând mineriadele, 10 august când bucureştenii au fost bătuţi pentru că au avut alt punct de vedere. Ăsta e PSD-ul!”

Conferința susținută de Nicușor Dan avea ca temă problemele sectorului și Planul Urbanistic Zonal (PUZ). La ora 11:00 începe ședința Consiliului General al Primăriei Capitalei, în cadrul căreia va ține un discurs Gabriela Firea. Pe ordinea de zi se află și un proiect, care prevede ca Primăria Capitalei să acorde un sprijin financiar de 200 lei farmaciștilor, funcționarilor, jurnaliștilor și curierilor pentru a se testa de COVID 19.

După ce Nicușor Dan a părăsit zona, au plecat și mașinile firmei de salubitate. Este a doua conferință de presă a lui Nicușor Dan tulburată de autoritățile locale, după ce pe 5 iunie, în timp ce se afla în Prelungirea Ghencea, la fața locului a ajuns viceprimarul capitalei Aurelian Bădulescu și nu l-a lăsat să vorbească.