„Sunt nişte discuţii în curs pe care le au organizaţiile de Bucureşti ale partidelor. Eu sunt optimist că vom ajunge la o listă comună de candidaţi la primăriile de sector şi – dacă nu la o listă comună de consilieri generali şi locali – cel puţin la un program comun, pentru că aceste partide foarte-foarte probabil vor avea majoritatea în Consiliul General şi în consiliile locale ale sectoarelor.

Să stabilim înainte de alegeri un program comun de guvernare a Bucureştiului, pentru că asta aşteaptă publicul, să scăpăm de guvernarea PSD”, a precizat Nicuşor Dan, pentru Digi 24.

Negocierile se află la început

„Pe moment, partidele îşi fac sondajele şi, în baza sondajelor, negocierile pe poziţii. Eu cunosc situaţia mai bine pe Primăria Generală şi pe Consiliul General. Programele cu care vin cele patru partide sunt destul de compatibile.

Deci nu mă aştept să existe mari probleme. (…) Prima etapă a acestor negocieri a avut loc în condiţiile în care partidele nu au sondaje pe masă, pentru că a fost o perioadă emoţională după criza medicală, cu date foarte fluctuante în sondaje.

Abia acum societatea e aşezată şi cred că sondaje pe care să le facă simultan toate partidele vor ajuta în aceste negocieri”, a spus el.

Înțelegerile cu PSD sunt excluse

„În ceea ce o priveşte pe Gabriela Firea, mi-ar plăcea să îi întorc politicos oferta, dar nu are calităţile administrative pentru un viceprimar şi, de fapt, pentru nicio funcţie publică din Primărie. (…) Când eşti politician, trebuie să asculţi ce vrea de la tine omul care vrea să îţi dea votul.

Şi în Bucureşti există o majoritate consistentă de oameni care s-au săturat de guvernarea PSD. Oamenii aceştia vor un candidat unic şi un program comun al partidelor de dreapta, ceea ce vom face”, a menţionat Nicuşor Dan.