Nicușor Dan a avut miercuri o reacție extrem de acidă cu privire la declarațiile recente ale Primarului General, Gabriela Firea, în ceea ce îl privește.

”Aș vrea să întorc politețea Gabrielei Firea, dar nu găsesc nicio poziție în primărie pe care să fie potrivită, nicidecum cea de viceprimar.

N-aș recomanda-o nici ca președinte de scară de bloc (o responsabilitate serioasă, dar mai mică decât viceprimar): s-ar plânge că n-o ajută nimeni și ar da în judecată pe toată lumea.”, a scris candidatul independent miercuri pe Facebook.

Firea a zis prima

Trebuie precizat că, întrebată dacă se teme de competiția cu Nicușor Dan, în cursa pentru Primăria București, Gabriela Firea a răspuns că nu va avea nicio problemă să colaboreze cu candidatul independent, pentru că este loc de doi viceprimari.

”Pot să fac echipă cu Nicușor Dan, chiar vreau să fac”, a spus Firea, în contextul în care candidatul sprijinit de PNL și USR-PLUS ar obține un număr suficient de voturi încât să poată fi impus ca viceprimar.

Întrebată dacă Nicușor Dan are calități, Firea a răspuns: ”Da. Câteva. Orice om are și calități”.

De cealaltă parte, Dan se confruntă cu probleme legate de posibila coaliție PNL-PMP-USR-PLUS care să îl susțină în lupta cu Gabriela Firea.

Neînțelegeri între PNL și USR-PLUS

Atacurile venite dinspre alianța USR-PLUS în utima vreme la adresa liberalilor au declanșat reacția liderilor PNL, președintele Ludovic Orban afirmând că a rămas ”cu un gust amar” și că nu este exclus ca pentru primăriile de sector partidul pe care îl conduce să facă o alianță doar cu PMP.

La rândul său, președintele PNL București, Violeta Alexandru, și-a anunțat marți seară dezamăgirea cu privire la atacurile venite din partea USR-PLUS la adresa liberalilor.

”Liderii USR și PLUS București au lansat astăzi, din senin, un atac la adresa PNL București și, în general, la adresa PNL pentru că fac referiri și la alte localități. M-a mirat atitudinea lor. Credeam că dialogul nostru este în plină desfășurare, spre binele Bucureștiului care trebuie să iasă din subdezvoltarea în care ne-a adâncit PSD în acești ani.”, a scris Alexandru pe Facebook.