După ce a demarat sub cele mai călduroase auspicii și a fost anunțată cu declarații pline de curtoazie, alianța dintre PNL și USR-PLUS pentru a învinge PSD la București, în anunțatele alegeri locale, pare a fi intrat într-un impas.

Președintele PNL București, Violeta Alexandru, și-a anunțat marți seară dezamăgirea cu privire la atacurile venite din partea USR-PLUS la adresa liberalilor.

”M-a mirat atitudinea lor”

”Liderii USR și PLUS București au lansat astăzi, din senin, un atac la adresa PNL București și, în general, la adresa PNL pentru că fac referiri și la alte localități. M-a mirat atitudinea lor. Credeam că dialogul nostru este în plină desfășurare, spre binele Bucureștiului care trebuie să iasă din subdezvoltarea în care ne-a adâncit PSD în acești ani.

Ne menținem disponibilitatea de a continua dialogul iar susținerea de către PNL, USR și PLUS a candidaturii lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei rămâne un foarte bun punct de la care să continuăm discuțiile începute. Pe bază de respect reciproc”, a scris Alexandru pe Facebook.

”Oamenii care trăiesc, au muncit și muncesc în acest oraș merită mai mult. Când știu că se și poate să facem din București un oraș în care să trăim cu plăcere, cu atât mai mult mă revoltă să văd populismele PSD și cu atât mai determinată sunt, alături de echipa PNL București, să facem o schimbare a leadership-ului politic din Capitală.

”Gust amar” la PNL

Cu gândul la un București bine administrat, un București civilizat, PNL a invitat USR, PLUS și PMP la discuții.

PNL București va face tot posibilul pentru a scăpa Capitala de PSD. Și putem!”, a adăugat Alexandru.

În context, trebuie precizat că preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat într-o şedinţă a partidului că a rămas cu ”un gust amar” după ultima întâlnire cu reprezentanţii USR-PLUS.

Orban le-a cerut liberalilor să nu răspundă în niciun fel atacului liderilor USR-PLUS Bucureşti şi să-şi continue pregătirile pentru campania alegerilor locale.

Președintele liberalilor ar mai fi precizat, conform Digi 24, că PNL ar putea încheia o alianţă doar cu PMP, fără USR-PLUS, în ceea ce privește primăriile de sector ale Capitalei.