Liderii sindicali i-au spus premierului Emil Boc, în discuţia de la Guvern, că Legea salarizării unitare a fost aplicată eronat, iar profesorii cu salarii de 800-900 lei au pierdut din venituri în timp ce procurorii şi judecătorii , „aflaţi în vârful piramidei”, au beneficiat de majorări salariale.

Ei i-au cerut premierului să corecteze aceste erori, arătând că modul în care a început să fie aplicată Legea salarizării a avut un efect contrar principiilor acestei legi.

Boc a arătat însă că Legea salarizării a corectat ilegalităţile din sistemul salarial, în care multe sporuri erau acordate nejustificat, argumentând că la Curtea de Conturi există peste 400.000 sesizări în acest sens.

Aproximativ 200 de sindicalişti de la Confederaţia „Cartel Alfa” au pichetat, vineri, sediul Guvernului, nemulţumiţi de incoerenţa Legii salarizării unitare în sistemul bugetar, nemajorarea salariului minim, dar şi de modul în care a fost elaborat proiectul Legii pensiilor.

La pichet au participat sindicalişti atât din sectorul bugetar, cât şi din cel economic, din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

SURSA: Mediafax