Ce nu se spune despre pensii. Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a declarat că, deși recunoaște problema persistentă a investițiilor scăzute în fondurile de pensii din economia Regatului Unit, nu susține reglementări care să oblige fondurile de pensii să aloce fonduri companiilor din Marea Britanie, informează Yahoo. Finance.
„Am avut un nivel scăzut de investiții în fondurile de pensii și cred că schimbările structurale ale industriei pensiilor sunt utile în acest sens. Cu toate acestea, nu susțin impunerea obligativității. Nu cred că este potrivit”, a spus Andrew Bailey.
Schimbări care trebuie făcute la pensii
El a adăugat că actualul guvern adoptă aceeași abordare ca și predecesorul său în această privință.
„Cred că reformarea industriei pensiilor necesită mult efort, dar trebuie făcută”. În opinia sa, schimbările ar trebui să fie cât mai „firești”.
La începutul acestui an, ministrul de Finanțe Rachel Reeves sugerase introducerea unei puteri de „garanție” care ar obliga fondurile de pensii să investească în active britanice, dacă este necesar. Propunerile sale au câștigat teren, 17 fonduri de pensii fiind de acord să aloce cel puțin 5% din activele lor Regatului Unit până în 2030.
Acest angajament include acordarea puterii de a impune investițiile interne, în cazul în care contribuțiile voluntare sunt insuficiente.
Decizii majore privind sistemul de pensii din Regatul Unit
Ce nu se spune despre pensii. Reeves este așteptată să susțină un discurs despre pensii și reformele investițiilor la evenimentul Mansion House de săptămâna viitoare. Cu această ocazie, un document de strategie detaliat va contura pași suplimentari în abordarea peisajului investițional din Regatul Unit.
Pe lângă afirmațiile privind reforma pensiilor, guvernatorul Băncii Angliei a mai spus că întreprinderile au amânat planurile de investiții din cauza incertitudinii sporite din economia globală.
Bailey a explicat:
„Privind pe termen mai scurt, ceea ce vedem este că firmele ne spun că, pe măsură ce observăm un nivel mai mare de incertitudine în economia mondială, acest lucru duce la amânarea deciziilor de investiții.”
Perspective incerte
Comitetul de Politică Financiară (CFP) al Băncii Mondiale a declarat în ultimul său raport că tarifele comerciale ar putea crește riscul ca unele companii să rămână în urmă cu împrumuturile, în timp ce o proporție mare din forța de muncă din Marea Britanie se află în sectoare mai expuse șocurilor globale.
„Potențialul unor tarife comerciale mult mai mari crește probabilitatea incapacității de plată a datoriilor corporative în sectoarele cele mai expuse și pierderi pentru creditorii acestora”, se arată în raport.
Perspectivele pentru Marea Britanie sunt mai slabe și mai incerte decât erau în noiembrie, când comisia a elaborat un raport.