Tribunalul Mureş a confirmat legalitatea amenzii de 1,5 milioane de lei aplicată anul trecut de Consiliul Concurenţei firmei TCE 3 Brazi din Piatra Neamţ, controlată de omul de afaceri Culiţă Tărâţă, pentru că nu s-a supus unei inspecţii inopinate efecuată de autoritatea de concurenţă.

Consiliul Concurenţei a sancţionat TCE 3 Brazi, care administrează Insula Mare a Brăilei, cu amendă de 1,5 milioane lei, acesta fiind primul caz în care un agent economic nu a permis inspectorilor de concurenţă efectuarea inspecţiei inopinate. TCE 3 Brazi a contestat în instanţă actul de sancţionare, dar atât Judecătoria Piatra Neamţ cât şi Tribunalul Mureş, prin decizie irevocabilă, au constatat legalitatea şi temeinicia acestuia, respingând pe fond plângerea societăţii, se arată într-un comunicat al autorităţii de concurenţă.

Amenda, 1% din cifra de afaceri

Conform legii, în cazul în care o societate refuză să se supună inspecţiei, Consiliul Concurenţei poate aplica amenzi în valoare de până la 1% din cifra de afaceri totală realizată de firmă, în anul anterior sancţionării.

Inspectorii Consiliului au efectuat, în luna iunie a anului trecut, inspecţii inopinate simultane la sediile a 11 companii active care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa cerealelor.

„Consiliul Concurenţei continuă să analizeze piaţa pâinii şi pieţele conexe acesteia. Investigaţia urmăreşte o posibilă încălcare a Legii Concurenţei de către agenţii economici şi asociaţiile de agenţi economici activi pe pieţele menţionate”, anunţau atunci reprezentanţii Cosiliului Concurenţei.

SURSA:Mediafax