Salt Bank, primul neobank 100% românesc, a fost oficial lansat pe piaţa din România. Acesta are sediul în România și este deţinut în totalitate de către Grupul Financiar Banca Transilvania. Banca Transilvania este cea mai mare bancă din țară.

Salt Bank oferă clienților săi oportunitatea unică de a deveni fondatori și, pe viitor, acționari ai băncii, în eventualitatea listării la bursă.

”Salt Bank a fost lansată oficial pe piaţă, marcând începutul unei noi ere digitale. Diferenţiindu-se de băncile tradiţionale, Salt Bank îşi propune să fie mai mult decât o bancă: o experienţă 100% digitală, adaptată la nevoile contemporane ale utilizatorilor.

Cu o viziune clară asupra viitorului, Salt combină stabilitatea financiară a unei bănci cu agilitatea unui FinTech”, anunţă banca.

Românii vor o bancă 100% digitală

Peste 80.000 de români au manifestat interesul pentru o bancă 100% digitală.

Consumatorii și-au exprimat interesul pentru a deveni clienți Salt Bank încă de la lansarea programului de pre-înrolare. În mai puțin de trei săptămâni, peste 80.000 de persoane s-au înscris pe lista de așteptare pentru a deveni fondatori ai Salt Bank.

Prin lansarea Salt, se introduce primul neobank 100% românesc pe piața din România. În plus, se aduce și o perspectivă unică care combină tehnologia și finanțele.

Comunitatea Fondatorilor Salt numără deja 2.200 de utilizatori

„Am construit Salt Bank cu responsabilitate şi ambiţie pe termen lung. Şi chiar dacă nu suntem perfecţi, suntem perfectibili. Iar pentru asta, vom testa cele mai bune soluții împreună cu clienţii.

Ne asumăm asta. E mai mult decât o promisiune. Salt. Banking, dar cum vrei tu”, spune Gabriela Nistor, CEO-ul Salt Bank.

Comunitatea Fondatorilor Salt numără deja 2.200 de utilizatori care au adus peste 5.000 de idei până în prezent.

La lansare, clienții beneficiază de oportunitatea de a deveni fondatori ai băncii. Instituția oferă clienților săi posibilitatea unică de a deveni fondatori și, în viitor, acționari ai băncii, în eventualitatea listării la bursă.

Salt Bank furnizează un card multicurrency

De asemenea, aceștia primesc o dobândă de 3% pe an la contul curent principal și Spaces. Se întâmplă dacă fac plăți de minimum 1.000 lei pe lună. Salt Bank furnizează un card multicurrency pentru tranzacționare în 17 valute din întreaga lume. Totodată, introduce pe piața din România un produs nou: Spaces. E vorba de un spațiu dedicat economisirii, potrivit atât pentru planuri mici, cât și pentru visuri mari.

Aplicația bancară este extrem de versatilă, oferind clienților tot ce au nevoie și eliminând aspectele care-i pot încurca.

Perioada campaniei este 1 aprilie – 1 octombrie. Dobânda este calculată zilnic pentru sumele disponibile în contul curent în lei, inclusiv în Spaces. Dobânda se calculează în limita unui sold maxim zilnic de 80.000 lei.

Salt Bank, cu sediul în România, este deținută integral de Grupul Financiar Banca Transilvania – cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est.