Comandantul Flotei ruse a Mării Negre a fost ucis

A fost ucis! Ucraina a afirmat luni, pe 25 septembrie, că săptămâna trecută, comandantul flotei ruse a Mării Negre și-a pierdut viața într-un atac fără precedent supra cartierului general al marinei din peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

„Treizeci și patru de ofițeri au fost uciși, inclusiv comandantul flotei din Marea Neagră. Alți 105 ocupanți au fost răniți. Sediul este ireparabil”, au transmis forțele speciale ucrainene într-un comunicat pe rețelele de socializare.

Potrivit lui Anton Gherașcenko, consilier al Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina, „comandantul Flotei ruse a Mării Negre, amiralul Viktor Sokolov, a murit în urma atacului cu rachete asupra sediului Flotei, alături de alți 34 de ofițeri. Alți 105 au fost răniți. Clădirea nu este potrivită pentru restaurare”.

Autoritățile din Sevastopol detonează sediul central al Flotei ruse de la Marea Neagră

După atacul cu rachete lansat de armata ucraineană, autoritățile din Sevastopol detonează sediul central al Flotei ruse de la Marea Neagră.

Potrivit Sky News, localnicilor li s-a spus „să nu se îngrijoreze” dacă aud zgomote provenind din centrul orașului în urma atacului ucrainean din weekend.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhaev, a precizat pe contul său de Telegram că „sunetul strident” care ar putea fi auzit astăzi este rezultatul unei „detonări controlate” a structurilor de la sediul central al Flotei Mării Negre.

Acesta a anunțat într-o postare ulterioară că următoarea detonare controlată pentru a prăbuși structurile de urgență din clădirea Flotei Mării Negre va fi efectuată la ora 11:25.

„Lucrările vor continua până aproximativ la ora 14.00. Dacă auziți zgomote puternice, nu vă faceți griji. Situația este sub control”, a spus el.

Sâmbătă, pe data de 23 septembrie, Ucraina a lansat un alt atac asupra orașului Sevastopol din Peninsula Crimeea. Acesta a venit la doar o zi după atacul asupra sediului Flotei ruse a Mării Negre, în urma căruia un bărbat a dispărut, iar clădirea a luat foc.

Razvozhayev a mai precizat că orașul a fost pus sub alertă de raid aerian timp de aproximativ o oră după ce resturi de rachete interceptate au căzut lângă un dig. Ulterior, acesta a adăugat că un alt fragment de rachetă a căzut într-un parc din nordul Sevastopolului, iar părțile sale au trebuit să fie izolate.

De asemenea, traficul de feriboturi în zonă a fost întrerupt și apoi reluat.