Rusia a fost atacată, au fost vizate regiunile Tula, Kursk şi Belgorod

Rusia a suferit un nou atac cu drone în noaptea zilei de dumincă spre luni. Atacul Ucrainei a vizat regiunea Tula, învecinată la nord cu Moscova. Forțele de apărare ale Rusiei au intervenit rapid și au respins atacul, potrivit agenţia ruse RIA. Ministerul regional pentru Securitate anunță că, potrivit primelor informații, nu au existat răniți sau alte pagube materiale.

Atacul ucrainean a provocat totuși limitarea traficului aerian la două dintre principalele aeroporturi din Moscova, Vnukovo şi Domedovo. Conducerea aeroportului a decis să redirecționeze zborurile către alte aeroporturi, anunță agenția de presă TASS.

Acesta nu a fost singurul atac asupra Rusiei din noaptea trecută.

Ucraina a atacat și regiunile ruse Kursk şi Belgorod

Ucraina a atacat în aceeași noapte și regiunile ruse Kursk şi Belgorod, anunță guvernatorii locali. Spre deosebire de primul atac, acestea au provocat distrugerea unor locuinţe private şi a unei clădiri administrative.

Totodată, guvernatori locali susțin și că două drone ucrainene care au vizat regiunea Belgorod au fost distruse.

Primele informații arată că atacurile nu au provocat morți sau răniți, conform declarațiilor guvernatorilor pe rețeaua de socializare Telegram. Totuși, pentru moment nu există informații despre amploarea atacului asupra regiunii Kursk, aflată la frontiera cu Ucraina. Totodată, aceste informații nu au putut fi confirmate independent, potrivit Reuters.

Kievul are tendința să nu își asume adesea responsabilitatea pentru atacurile desfășurate pe teritoriul Rusiei sau în regiunile controlate de Rusia în Ucraina. Cu toate acestea, în ultimele luni, autoritățile ucrainene au afirmat că distrugerea infrastructurii militare ruse contribuie la succesul contraofensivei ucrainene.

Noapte de foc și în Ucraina

Ucraina anunță la rândul ei că noaptea trecută Rusia a folosit 20 de drone Shahed, 12 rachete Kalibr și două rachete hipersonice Onyx pentru a lovi Odesa și alte numeroase regiuni. Armata ucraineană a distrus aproape în totalitate dronele de atac, dar și 11 rachete Kalibr.

„Noaptea trecută, inamicul a trimis spre regiunea Odesa 19 drone de atac de tip Shahed-136/131 și două rachete hipersonice Onyx”, potrivit armatei ucrainene.