Scandal de proporții în USR! Activitatea de pe Facebook a unui viceprimar a fost atent urmărită și sancționată drastic cu excluderea vinovatului din partid, pentru că nu a corespuns cu viziunea conducerii județene de partid.

Totul vine în contextul în care USR s-a aflat recent, prin reprezentanții săi, în centrul unui alt scandal legat de acuzații de cenzură.

Scandal de proporții în USR! A dat ”Like” la PSD

Scandal în organizația USR Scorțoasa, după ce conducerea județeană a decis să îl excludă din partid pe viceprimarul Sebastian Negoșanu, de profesie inginer, și să propună înlocuirea sa cu numărul doi de pe lista cu care Alianța USR-PLUS a participat la alegerile locale din septembrie 2020, Laurențiu Moldoveanu, de profesie paznic.

Lui Sebastian Negoșanu i se impută următoarele abateri: a ,,dat like” unei postări a secretarului executiv al organizației județene a Partidului Social Democrat, deputa­tul Romeo Lungu, a participat, în calitate de viceprimar, la hramul bisericii din comună, alături de primarul ales pe listele Partidului Mișcarea Populară, Vasile Săcuiu, și l-a felicitat pe președintele social-democrat al Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, pentru desemnarea sa ca membru titular în cadrul Biroului Politic al Adunării Regiunii Europene și în Comitetul European al Regiunilor.

În spatele acestei decizii, de excludere din partid a viceprimarului Nego­șanu stau, însă, alte interese, care se referă la blatul de care actuala conducere județeană a USR este acuzată că l-ar fi făcut, în anul electoral 2020, cu organizația Partidului Mișca­rea Populară condusă de fostul deputat Adrian Mocanu, scrie opiniabuzau.ro.

Meciul politic, departe de a se fi încheiat

Surse din interiorul USR Buzău spun că înțelegerea punctuală la Scorțoasa ar fi fost aceea ca Uniunea Salvați România să susțină alegerea unui viceprimar PMP, în schimbul angajării paznicului Laurențiu Moldoveanu în Primărie.

Numai că, surpriză!, social-democrații l-au susținut pe actualul viceprimar USR, tocmai pentru a bloca accesul la funcția de viceprimar al unui membru al Partidului Mișcarea ­Po­pulară.

În condițiile date, meciul politic de la Scorțoasa – care, de fapt, se poartă pentru scaunul de viceprimar între Partidul Social Democrat și Partidul Mișcarea Populară, dar folosind mingea numită Uniunea Salvați România – este departe de a se fi încheiat, arată sursa citată.

Pus la stâlpul infamiei

Excluderea din partid și, implicit, plecarea lui Sebastian Negoșanu din funcția de viceprimar și din Consiliul Local și înlocuirea sa cu următorul de pe listă, Laurențiu Moldoveanu, nu schimbă cu nimic raportul de forțe din deliberativul comunal.

Excluderea din partid a viceprimarului din Scor­țoasa, având ca pretext diverse postări pe rețelele de socializare, nu este o premieră pentru USR Buzău. Oamenii lui Petrică Cîrstea au încercat, nu cu mult timp în urmă, să îi determine pe aliații din Partidul Libertății, Unității și Solidarității să îl excludă din partid pe singurul primar pe care Alianța USR-PLUS îl are în județul Buzău, Claudiu Constantin, de la Lopătari.

Acesta a fost pus la zidul infamiei pentru că a îndrăznit să distribuie o postare a primarului Constantin Toma din data de 1 decembrie 2020, legată de acțiunea Primăriei de a boteza copacii proaspăt plantați în Crâng cu numele eroilor buzoieni căzuți în Primul Război Mondial.