Alianța USR-PLUS, actorul principal pe scena luptelor interne din politică. Sunt vizați pentru excluderea din partid alți membrii ai alianței care aplică pentru ocuparea pozițiilor secundare din Guvern. Motivul este criticarea celor doi șefi ai USR-Plus, Dan Barna și Dacian Cioloș, transmite evz.ro

Printre cei vizați se află fostul senator USR, Mihai Goțiu. Acesta a fost parlamentarul care în mandatul legislativ 2016-2020 a inițiat și a impus legea pentru DNA-ul pădurilor.

Alianța USR-PLUS, actorul principal pe scena luptelor interne din politică

Candidatura fostului senator pentru ocuparea funcției de președinte al Gărzii de Mediu, structură guvernamentală aflată în subordinea ministerului Mediului, a fost contestată de peste 300 de membri ai USR. Trebuie menționat că a fost cerută și  excluderea acestuia din partid.

„Nu renunț la candidatură. Nu plec. Așa înțeleg unii colegi ai mei din USR să ducă lupta politică, dar eu sunt pentru libertatea de opinie și nu-i voi critica”, a declarat Mihai Goțiu pentru sursa menționată.

Totuși, fostul senator va rămâne în continuare să activeze în spațiul public pentru protejarea mediului, chiar dacă cererea de excludere din USR va fi aprobată.

Constestatarii lui Goțiu din USR îi reproșează, într-o petiție publicată în online, faptul că i-a criticat în repetate rânduri pe Dan Barna și Dacian Cioloș.

Este vizat un alt senator USR

Florina Presadă, alt fost senator USR care l-a criticat pe Dan Barna în trecut, a aplicat acum pentru ocuparea funcției de președinte al Agenției Funcționarilor Publici.

„Am fost senator în Comisia de Administrație Publică, am făcut proiecte de legi pentru o reformă a administrației publice, m-am profilat pe acest domeniu. Dar printr-o decizie politică în USR se va decide cine să ocupe aceste funcții. Eu am avut poziții publice critice la adresa lui Dan Barna căruia i-am reproșat faptul că a exclus din partid persoane care au avut opinii separate. Nici noi nu suntem feriți de deprinderile politice vechi”, a declarat Florina Presadă, potrivit sursei menționată.

Aceasta se află într-o situație asemănătoare cu a lui Mihai Goțiu. Fosta senatoare a USR a fost plasată pe un loc neeligibil pe listele electorale ale partidului pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020.

Iulian Bulai, vicepreședinte USR, a precizat pentru sursa menționat că săptămâna viitoare, pe 20 ianuarie, conducerea USR va căuta să finalizeze lista celor nominalizați pentru ocuparea funcțiilor de secretari de stat și șefi de agenții guvernamentale.

Legat de Mihai Goțiu, vicepreședintele a spus că „are un discurs radical, nu înțelege investițiile care se pot face în mediu”.