UPDATE

În cadrul ședinței de vineri a Biroului Executiv al PNL, fostul premier Ludovic Orban a primit decizia de excludere. Așadar, au fost înregistrate 31 de voturi pentru excludere și 2 voturi împotriva excluderii. Amintim că votul a fost secret.

Decizia urmează să fie validată de Consiliul Politic Național.

Lovitură dură pentru Ludovic Orban! Nu mai este cale de întoarcere. Cîțu: Trebuie să sufere consecințele

Florin Cîțu a ținut să menționeze că decizia o va lua partidul și că nu este vorba despre persoana lui Ludovic Orban, subliniind că orice membru liberal care încalcă Statutul, trebuie să sufere consecințe.

”Este o decizie a partidului. Eu mă voi pronunţa în interiorul BEx. Nu este vorba despre persoana domnului Ludovic Orban. Orice membru al PNL care încalcă Statutul, trebuie să sufere consecinţele”, spune acesta.

Președintele liberalilor spune că încălcarea Statutului nu se referă la plecarea din grupul parlamentar. Întrebat care este, de fapt, articolul din Statut pe care l-a încălcat, Florin Cîțu a precizat că este acesta pe care l-a încălcat și Viorel Cataramă când a fost exclus din partid de către Ludovic Orban și Daniel Zamfir.

Amintim că Biroul Executiv al PNL se reuneşte, vineri, pe agenda discuţiilor aflându-se sancţionarea fostului preşedinte Ludovic Orban, după atacurile la preşedintele Klaus Iohannis şi la conducerea partidului.

Deputatul PNL Florin Roman cerea excluderea lui Ludovic Orban din partid

Deputatul susține că „atacul” lansat de fostul președinte PNL „nu poate avea decât un deznodământ statutar”, adică „excluderea din partid a lui Ludovic Orban”.

„Atacul grobian al fostului presedinte al PNL, Ludovic Orban la adresa președintelui României și a liderilor PNL, nu poate avea decât un deznodământ statutar: excluderea din partid a lui Ludovic Orban. Spunea domnia sa, in urma cu 4 ani, când a fost ales presedinte al PNL, ca “cine nu respecta statutul partidului, nu va respecta nici membri PNL”. Este valabil și pentru domnia sa, care timp de 4 luni a adus jigniri zi de zi liberalilor. Pierderea alegerilor interne nu a însemnat oprirea atacurilor, ci întețirea lor”, a transmis Florin Roman.

PNL a devenit „nefrecventabil” pentru Ludovic Orban

Acesta susține că partidul a devenit „nefrecventabil” pentru Ludovic Orban, căruia „îi place PNL doar dacă îl conduce el”. Un lucru similar poate fi spus și despre relația cu președintele Klaus Iohannis, spune Florin Roman.

„Dl Orban ii place PNL doar dacă îl conduce el. Altfel, pentru domnia sa, PNL a devenit nefrecventabil. In mod similar a funcționat relația cu președintele Klaus Iohannis. Au fost elogii la adresa președintelui din partea domnului Orban, cât timp l-a numit premier. A devenit brusc un dușman, pentru ultimul dinozaur al politicienilor vechi, cum este dl Orban, când președintele nu l-a mai desemnat premier. Istoria cameleonismului politic practicat de dl Orban se repeta și in cazul PSD. A fost bun PSD pentru dl Orban când a fost votat de PSD in funcția de premier. Acum, ca nu mai este el marele negociator, PSD nu e bun, zice Orban. Ce nu spune dl Orban este ca la ședința biroului permanent al PNL, dl Orban a primit doua întrebări punctuale: Va reîntoarceți in PNL cu parlamentarii plecați pentru a încerca refacerea coaliției? A doua întrebare a fost dacă se dezice de anunțul ca face campanie pentru suspendarea președintelui, alături de AUR? Iar “Bravul” domn Orban a tăcut. Nu-i așa domnule Orban ca vulpea când nu ajunge la struguri zice ca sunt acri? La revedere, drum bun!”, a conchis deputatul.