Florin Cîțu, pus la colț de Cătălin Drulă! Fostul ministru al Transporturilor a avut numai cuvinte dure la adresa sa: E complet nepotrivit

Așadar, Cătălin Drulă a fost întrebat, la Profit News, dacă USR va negocia din nou cu PNL în cazul în care liberalii și social-democrații nu se vor înțelege.  Fostul ministru al Transporturilor a anunțat că există o limită a ridicolului, cu toate că în ultimele două luni, România a trecut câteva dintre ele.

„E o limită a ridicolului, deşi în România cred că am trecut câteva bariere măricele în aceste două luni, mai ales prin comportamentul liderului PNL Florin Cîţu, chiar şi al preşedintelui României în această perioadă. De fapt, egali îi consider vinovaţi pentru această criză. Noi am anunţat că am trecut în opoziţie, nu există o variantă în care negociezi ministere, programe de guvernare. Am citit undeva că lucrurile merg extrem de bine. După ce PSD a fost demonizat timp de trei, patru ani de preşedintele României, de liderii PNL, şi-au construit o întreagă înşelătorie electorală pe acest discurs şi acum, cum a spus domnul Cîţu, ne-am găsit multe lucruri în comun, culmea e că e adevărat”, a transmis Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă: Omul e un produs politic expirat

Fostul ministru al Transporturilor a avut cuvinte dure la adresa președintelui liberalilor, despre care spune că este un ”om politic expirat” și al cărui comportament este ”nepotrivit pentru a conduce un guvern”.

„Tot o ţineau langa cu Florin Cîţu. Omul e un produs politic expirat, are 7 la sută popularitate şi ar fi putut să ajungă pe nedrept la 7 la sută, ar fi putut să fie un om care a luat măsuri de reformă nepopulare, există metode prin care să nu judeci un om doar pentru asta, dar văzându-l ca lider politic, văzându-l ca lider de guvern, ca comportament e complet justificată. În cazul său, cum îl vede publicul şi cum este omul politic, este o congruenţă. (…) E complet nepotrivit şi comportamentul pentru a conduce un guvern. Un lider al unui guvern de coaliţie trebuie să fie al tuturor partidelor şi să înţeleagă un echilibru al negocierii, să aibă tact, calm, să nu ameninţe”, a afirmat fostul ministru al Transporturilor.

”Ludovic Orban este un practicant al aceluiaşi tip de clientelism dus până la extrem”

Cătălin Drulă a mai fost întrebat de ce la negocierile din 2020, USR a ales să-l aleagă pe Florin Cîțu în detrimentul lui Ludovic Orban.

„Cred că e şi un pic de legendă acolo, cred că lucrurile erau coapte la PNL. Senzaţia e că toţi cei aflaţi în jurul lui Ludovic Orban aveau, virtual vorbind, cuţitele deja în spatele lui, mă refer la faimoasa echipă câştigătoare din aceste zile. La acel moment, pe imaginea pe care şi-a construit-o, a făcut studii în America, eu am făcut studii în Canada, mi s-a părut că suntem cumva colegi de generaţii şi am avut ceva speranţe. Ludovic Orban, într-un fel, pare mult mai democrat, dar Ludovic Orban este un practicant al aceluiaşi tip de clientelism dus până la extrem. Cred că a găsit atâtea locuri de muncă pentru sute şi mii de oameni din PNL, o face asumat. Asta i-a dat forţă în partid”, a spus acesta.