Așadar, premierul interimar Nicolae Ciucă i-a cerut secretarului general al Guvernului, Antonel Tănase, să demisioneze.

Acesta din urmă a declarat că a avut o discuție cu Nicolae Ciucă și că i-a spus că o să vină un alt secretar de stat la Guvern.

”Îmi depun demisia azi. Mi s-a cerut și m-am conformat. Nu mă cramponez de funcție”, a declarat Antonel Tănase pentru G4Media.ro.

Potrivit surselor g4media.ro, în locul lui Antonel Tănase ar urma să vină Dragoș Condrea, șeful departamentului juridic.

Antonel Tănase a fost numit în funcția de Secretar general al Guvernului pe data de 6 noiembrie 2019, la două zile după ce Ludovic Orban a preluat funcția de prim-ministru.

Ce măsuri anunță noul premier

În urmă cu puțin timp, Nicolae Ciucă a susținut o declarație de presă în care a anunțat ce măsuri va lua Guvernul. În plus, a avut și un mesaj de mulțumire pentru Ludovic Orban pentru ”echilibrul între măsurile luate pentru combaterea pandemiei și măsurile economice”.

Nicolae Ciucă a anunțat că își va păstra și funcția de ministru al Apărării Naționale.  „Vom continua cu prioritățile în privința pandemiei de coronavirus. Pentru oprirea pandemiei și continuarea implementării strategiei pentru vaccinare.

Vom continua măsurile economice de ajutor pentru firmele afectate de pandemie. Vom finaliza economic anul 2020 și vom pregăti foarte bine anul 2021. Vreau să îi multumesc lui Ludovic Orban pentru echilibrul în privința măsurilor luate pe domeniul economic față de cele sanitare. Voi continua să fiu în toată această perioadă și ministrul Apărărăii Naționale”, a spus acesta.

Ludovic Orban și-a dat demisia luni seara

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că demisionează din fruntea guvernului. Decizia vine după o discuție avută cu președintele Klaus Iohannis, în care președintele i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare. Ludovic Orban nu va mai fi propunerea de premier pentru noul guvern.

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.”, a declarat Ludovic Orban.