Într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul general al Capitalei a anunţat, miercuri, că a decis să nu-i mai prelungească mandatul directorului Spitalului Clinic Colţea, Mircea Lupuşoru.

Totodată, edilul a explicat și motivul pentru care a ajuns la o astfel de decizie. Potrivit acestuia, spitalul are nevoie de o nouă conducere, iar pentru post va urma un concurs. 

„Am hotărât să nu mai prelungesc mandatul directorului Spitalului Clinic Colţea, Mircea Lupuşoru. E nevoie de o nouă conducere a acestui spital şi va urma un concurs pentru asta”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

El a mai subliniat faptul că până la organizarea concursului, interimatul va fi preluat de „un bun profesionist din domeniul sănătăţii”, mai exact, medicul epidemiolog Paul Daniel Iordache, despre care edilul are de spus doar cuvinte de laudă.

Nicușor Dan anunță o reformă în spitalele din Capitală

„Până la organizarea concursului, interimatul va fi preluat de către Paul Daniel Iordache, medic epidemiolog, doctor al Universității Reykjavik din Islanda și asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, un bun profesionist din domeniul sănătății”, a mai scris  primarul Capitalei.

Nicușor Dan a menționat că a luat această hotărâre în urmă cu ceva timp, adăugând că schimbarea conducerii spitalului este primul pas necesar în reforma din spitalele din subordinea Primăriei Capitalei.

Edilul a mai ținut să le mulțumească medicilor care i-au semnalat toate neregulile și problemele cu care se confruntă managementul din spital.

„Hotărârea mea fusese luată cu ceva vreme în urmă, iar schimbarea conducerii e primul pas din reforma necesară în acest spital şi în alte spitale din subordinea Primăriei Capitalei. Le mulţumesc medicilor care au semnalat inclusiv astăzi problemele de management din spital”, a mai explicat Nicuşor Dan.