Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a oferit detalii despre concursurile pentru posturile de directori de şcoli.

“Metodologia de concurs a fost avizată (…) Concursul va debuta la data de 14 septembrie”

Potrivit oficialului, concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de unităţi de învăţământ vor începe la jumătatatea lunii septembrie, mai precis pe 14 septembrie.

Iniţial, aceste concursuri trebuiau să înceapă la data de 27 iulie. “Au fost o serie de argumente pro şi contra”, a precizat Cîmpeanu, miercuri.

“Metodologia de concurs a fost avizată, urmând să se regleze o serie de aspecte la nivel de detaliu. Concursul va debuta la data de 14 septembrie. (…) În data de 15 octombrie va fi organizată proba scrisă. Pe parcursul lunilor noiembrie, decembrie vom avea probele de interviu la nivelul fiecărei şcoli.

În perioada 20 – 22 decembrie vor fi emise deciziile de numire, începând cu data de 10 ianuarie, când începe semestrul al doilea al anului şcolar 2021 – 2022. Au fost o serie de argumente pro şi contra pe baza cărora Ministerul Educaţiei a înţeles că, punând în balanţă aceste argumente pro şi contra, este mai bine să demarăm concursurile în data de 14 septembrie decât în data de 27 iulie proba scrisă aşa cum a fost anunţat anterior.

Printre elementele care susţineau data de 27 iulie se regăsea nevoia de numire a directorilor interimari ale căror contracte expiră. Vom vedea în ce măsură se va regla aspectul numirii interimarilor. Deocamdată, legea este foarte clară în această privinţă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Concurs pe criterii de competenţă

Ministrul Educaţiei a subliniat că aceste probe de concurs pentru alegerea directorilor vor “privilegia exclusiv” criteriile de competenţă.

“Important este să avem, în anul şcolar viitor, directori în fiecare şcoală numiţi pe criterii de competenţă. Concursul va privilegia exclusiv criteriile de competenţă. După asta, la partea de numire sigur că vom avea în vedere toate considerentele de ordin legal”, a mai spus, miercuri, Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: Capital