Poliţiştii şi procurorii au descins miercuri dimineaţă la domiciliul unui director de bancă suspectat că ar fi furat zeci de mii de euro din unitatea pe care o conduce.

Potrivit unor surse judiciare, vizat ar fi directorul agenţiei Raiffeisen Bank de pe Bulevardul Magheru din București, scrie stiripesurse.ro.

Percheziții miercuri dimineață

Miercuri dimineaţă, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Sectorului 1 București, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară si un mandat de aducere pe raza Municipiului București, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de delapidare.

Conform unui comunicat al Poliţiei Capitalei, din datele și probele administrate în acest caz a rezultat presupunerea rezonabilă că în cursul lunii aprilie 2021, managerul unei agenții bancare și-ar fi însușit din tezaurul unității, sume în lei și valută, prejudiciul adus fiind de 100.000 lei si 40.000 euro.

Audierile urmează să se desfășoare miercuri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 1. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Incidentul, la câteva luni după ce Raiffeisen Bank a raportat profituri peste așteptări

Raiffeisen Bank a raportat la început de februarie un profit trimestrial peste aşteptări. Grupul bancar austriac a transmis că reducerea costurilor a compensat parţial impactul pandemiei de coronavirus asupra veniturilor.

Raiffeisen, care are o prezenţă importantă în Europa Centrală şi de Est, a anunţat că va propune distribuirea dividendelor la Adunarea Generală din 22 aprilie şi ar putea lua în considerare un dividend suplimentar după ridicarea restricţiilor BCE.

Profitul consolidat în trimestrul patru din 2020 s-a situat la 205 milioane de euro, depăşind cu mult estimările analiştilor. Costurile mai scăzute şi îmbunătăţirea ratei creditelor neperformante au ajutat la compensarea impactul pandemieiasupra veniturilor, care s-au situat sub previziunile analiştilor.

Profitul consolidat al Raiffeisen Bank International s-a situat la 804 milioane de euro în 2020, în scădere cu 34,5% faţă de 1,227 miliarde de euro în 2019.

Sursă foto: INQUAM Photos, Cornel Putan