Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației anunță că plăţile pentru orele remediale vor începe în judeţele care au raportat corect şi au putut fi „verificate, documentaţia fiind completă”.

În același timp, el a mai subliniat faptul că Ministerul Educaţiei a virat sumele aferente plăţii orelor remediale pentru toate judeţele încă de acum trei săptămâni către Unitatea de Management Proiecte cu Finanţare Europeană.

„Astăzi vor începe plăţile pentru orele remediale în judeţele care au raportat corect şi au putut fi verificate, documentaţia fiind completă. Ministerul Educaţiei a virat sumele aferente plăţii orelor remediale pentru toate judeţele încă de acum 3 săptămâni către UMPFE (Unitatea de Management Proiecte cu Finanţare Europeană)”, susţine demnitarul.

În ceea ce privește întârzierile raportate la finalul săptămânii trecute, potrivit ministrului cauzele sunt legate de „neconcordanţele constatate” între datele comunicate de şcoli şi cele raportate de inspectoratele şcolare.

Sorin Cîmpeanu le-a cerut scuze profesorilor

Amintim faptul că în acest weekend, ministrul Educației a admis că profesorii nu și-au primit banii pentru orele remediale făcute încă din martie și le-a cerut scuze.

El sublinia faptul că întârzierile au fost nepermis de mari, însă au existat justificări. Ministrul a subliniat și importanța programului de ore remediale.

„În opinia mea, întârzierile au fost nepermis de mari, chiar dacă au existat justificări. Întârzierile sunt inadmisibile, dar, din punct de vedere legal, vă asigur că am făcut toate demersurile pentru ca aceste plăţi să se realizeze în cel mai scurt timp.

Programul de ore remediale este un program extrem de important pentru a compensa pierderile suferite de către elevi, este un program pe care dorim să-l continuăm pe întreg parcursul anului şcolar viitor.

Este un program care presupune două componente: o dată până la nivelul de învăţământ gimnazial şi a doua componentă – învăţământ liceal prin Programul ROSE”, declara Sorin Cîmpean.