L-a dat afară chiar acum! Decizia fără precedent luată de Florin Cîțu. A apărut deja în Monitorul Oficial

Premierul interimar Florin Cîțu a semnat decizia de eliberare din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a lui Claudiu Daniel Dolot. Decizia a apărut joi, în Monitorul Oficial. Mandatul de președinte interimar al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a fost preluat de vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafa.

”Art.  1. — La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Claudiu Daniel Dolot se eliberează din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Art. 2. — Începând cu data prevăzută la art. 1, domnul Mihai Culeafa, vicepreşedinte, exercită atribuţiile funcţiei de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii”, se arată în decizie.

Este de menționat că vicepreședintele ANPC Mihai Culeafa este cel care, alături de directorul din cadrul ANPC Paul Anghel, au coordonat acțiunile de amploare ale comisarilor care au acordat sute de amenzi operatorilor economici care au încălcat legislația din domeniu în ultima perioadă.

Unde a mai lucrat Claudiu Daniel Dolot

Economica.net informează că fostul președinte al ANPC a lucrat mai mulți ani în administrație și în domeniul bancar. Acesta a ocupat funcții de conducere la sucursalele județene din Caraș Severin ale Raiffeisen și Volksbank. Înainte să fie numit președinte al ANPC, acesta s-a aflat la conducerea sucursalei din Caraș-Severin a Băncii Comerciale Române.

Amintim că acesta a fost membru PDL, apoi a devenit membru PNL în urma fuziunii celor două partide.

Mihai Culeafa, președinte interimar al ANPC

Mihai Culeafa, membru PNL, a fost numit în funcția de vicepreședinte al ANPC la finalul lunii septembrie 2021. Acesta a fost numit printr-o decizie a lui Florin Cîțu și a înlocuit-o pe Valentina Veronica Mitran Piticu.

Schimbarea în fruntea ANPC vine după ce în ultimele săptămâni instituția s-a făcut remarcată prin controale la mari retaileri și prin sancțiunile acordate. Printre lanțurile de magzine care au fost amendate de inspectori ANPC se numărără: Cora, Mega Image, Altex, Auchan, Kaufland, Carrefour, eMag , notează sursa anterior citată.